Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Z Flip

 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Praktische apps voor onderweg

Deze 5 apps installeert Stijn als eerste op zijn nieuwe smartphone

· 25 april 2019

Deze week publiceren de redacteurs van Androidworld 5 apps die ze als eerste op hun nieuwe smartphone installeren. Dit keer is Stijn aan de beurt met zijn 5 apps die als eerste een plekje verdienen op zijn telefoon.

5 beste apps

Smartphones zijn tegenwoordig vrijwel onmisbaar als je, net als ik, regelmatig onderweg bent. Het is je agenda, navigatiekaart, portemonnee en communicatie-apparaat. Zonder een telefoon op zak is het dan ook een stuk ingewikkelder om bijvoorbeeld een dag naar een onbekende plek te gaan. Apps op telefoons zorgen ervoor dat je minder tijd hoeft te besteden aan praktische zaken en daarom veel flexibeler kan zijn.

Ik gebruik uiteraard standaard-apps als Google Chrome, Google Maps, WhatsApp en dergelijke, maar hier ga ik niet op in met dit artikel. De apps die in mijn lijstje staan, zorgen ervoor dat ik met een fijner gevoel van huis weg kan gaan, omdat ze me nieuwe mogelijkheden geven of mij in één oogopslag belangrijke informatie tonen. Entertainment-apps komen ook niet voor in mijn top 5, aangezien ik deze niet al te vaak gebruik en niet noodzakelijk acht. Bekijk hieronder mijn top 5 van praktische apps die ik gelijk installeer op een nieuwe telefoon.

1. 9292

De 9292-app is bij vrijwel iedereen bekend, en dat is met een reden. Het is een erg handige navigatie-app voor het openbaar vervoer en hij dan ook onmisbaar op mijn telefoon. Alle verschillende soorten openbaar vervoer worden meegenomen in de reisplanner en de diverse reisopties worden duidelijk weergegeven. Hoewel je ook met de NS-app en Google Maps reizen met het openbaar vervoer kunt opzoeken, blijf ik 9292 het fijnst vinden vanwege de simplistische vormgeving. 9292 is voor mij ook een goed voorbeeld van het feit dat een goede app niet perse mooi vormgegeven hoeft te zijn, maar vooral praktisch en eenvoudig moet werken.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van 9292

2. Rabo Wallet

Rabo Wallet zorgt ervoor dat ik nooit langs een bank hoef te gaan om mijn saldo te achterhalen en dat ik mijn Rabobank-pinpas in principe gewoon thuis kan laten. Het is namelijk mogelijk om contactloos te betalen via NFC door slechts de app te openen en je telefoon tegen een pinapparaat te houden. Onder een bepaald limiet kun je dit doen zonder pincode in te voeren, maar als je hierboven zit hoef je simpelweg alleen je pincode in te toetsen op je telefoonscherm. Verder gebruik ik de app ook vaak om gewoon even snel mijn saldo te checken.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Rabo Wallet

3. Buienalarm

Buienalarm is al jarenlang een app die een standaardplek op mijn startscherm inneemt. De app laat je op korte termijn exact zien hoe laat en hoe hard het gaat regenen. Verder kan je meldingen instellen voor wanneer er een regenbui aan zit te komen. Over het algemeen zijn de voorspellingen van Buienalarm vrij accuraat, waardoor ik een hoop doorweekte momenten heb kunnen voorkomen. Wanneer de wolken wat grijs zijn, bekijk ik meestal eerst even de Buienalarm-grafiek voordat ik van huis vertrek.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Buienalarm

4. Uber

Wanneer ik me in een negorij bevind of nog tot laat in de stad ben gebleven, dan is het altijd handig om even een Uber te regelen. Je kunt gemakkelijk en snel via de app een chauffeur oproepen, waarna je hem via GPS kunt volgen op de kaart. Het betalen gaat gewoon via je telefoon, waardoor je je ook geen zorgen hoeft te maken over de prijs en de betaalmethode. Uber is erg eenvoudig in het gebruik en kan zeker goed van pas komen wanneer je geen ander mogelijk vervoer hebt.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Uber

5. Felyx

Wanneer een Uber te duur is of als je het gewoon leuker vindt om zelf te rijden, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om een Felyx-scooter te lenen. Deze e-scooters zijn verspreid over de hele stad (Rotterdam, Den Haag en Amsterdam) en je kunt ze erg gemakkelijk toe-eigenen. Je moet eerst een scooter op de kaart gratis reserveren voor 15 minuten; je hebt dan een kwartier de tijd om naar de scooter te lopen. Vervolgens kun je de scooter activeren via de app, waarna de tijd ingaat. Je kunt hem voor 30 cent per minuut gebruiken, zolang als de batterij meegaat, en je hebt ook de mogelijkheid om hem te parkeren voor een lager tarief van 5 cent per minuut.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Felyx

Al deze apps zorgen ervoor dat ik flexibeler ben en elke dag met een fijner gevoel de deur uit kan gaan. Gebruik jij deze apps ook? Deel jouw ervaringen met ons in de reacties.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (4)
Bezig met laden van reacties...