Oog in oog met een 3D-dinosaurus, zo werkt het op jouw telefoon

Oog in oog met een 3D-dinosaurus, zo werkt het op jouw telefoon

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

3D-dinosaurus

Na de 3D-dieren- en skeletten komt Google nu met realistische modellen voor tien dinosaurussen. Deze uitgestorven aardbewoners kan je op ware grootte bekijken in je omgeving met behulp van de camera van je telefoon en Google onderliggend ARCore-systeem. Dat werkt ontzettend eenvoudig, want de dino's wachten gewoon op je in de Google-zoekresultaten.

In Googles zoekbalk moet je de namen van de tien soorten van dinosaurussen invoeren. Denk bijvoorbeeld aan de 'tyrannosaurus rex' of de 'triceratops'. Daarna scroll je naar het 3D-model en kies je 'Weergeven in 3D'. Geef eerst toestemming om je camera te gebruiken, en vervolgens zie je hoe het wezen voor je ogen tot leven komt. Daarna kan je tikken op 'Tonen in je ruimte' om de dinosaurus in je huis of tuin te plaatsen. Je kan inzoomen en uitzoomen om de grootte aan te passen en je kan hem plaatsen waar je maar wil. Er is zelfs een sluiterknop waarmee je een leuke foto maakt.Beelden van de functie

Google ondersteunt de volgende tien soorten van dino's:

Ondersteunde apparaten

Je telefoon moet werken met Googles ARCore-systeem om de dino's op een realistische manier te kunnen weergeven. Hier deelt Google een officiële lijst met ondersteunde telefoons, maar in werkelijkheid werken meer telefoons met de functie. Neem zeker ook een kijkje naar de andere 3D-dieren- en objecten die Google al kan tonen.

> Bekijk hier Googles levensgrootte 3D-dieren

> Bekijk hier het skelet, de Apollo 11 en andere objecten

Wat vind jij van de 3D-dino's? Werken ze op jouw telefoon en wat is jouw favoriete dinosaurus? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Play-services voor AR

Google Play-services voor AR

ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk