3 snelle manieren om een back-up te maken van je Android-telefoon

3 snelle manieren om een back-up te maken van je Android-telefoon

Laura Jenny

door Laura Jenny

Misschien wil je -of moet je- een fabrieksreset doen, op je telefoon. Of wil je gewoon zeker zijn dat als er iets met je telefoon gebeurt, je in ieder geval niet je bestanden kwijt bent. Back-ups maken is daarbij noodzakelijk en er zijn meerdere manieren waarop je dat kunt doen. Dit zijn drie manieren om een back-up te maken van je Android-telefoon.

Back-up maken van je Android

Een back-up maken van je smartphone is trouwens ook handig als je een nieuwe telefoon hebt. Kortom, er zijn veel redenen om je bestanden zeker te stellen. Er zijn ook veel manieren om het te doen. Sommige mensen vinden de cloud voldoende, anderen doen het liever op een pc of laptop om het lokaal op te slaan. Je weet maar nooit wat er gebeurt. Die back-up maken is dus best verstandig.

1. Google Drive

Voor Android-gebruikers is de meest voor de hand liggende manier om een back-up te maken van je telefoon toch wel Google Drive. Je kunt natuurlijk los je foto’s in een fotomap zetten (maar als je veel bestanden hebt dan wil dat synchroniseren nog wel eens faliekant misgaan), maar je kunt ook meer back-uppen door naar Instellingen - Systeem - Back-up. Vanaf daar kun je meteen een back-up starten. Zorg wel dat je je wifi aan hebt staan, want het zal zeker de eerste keer een flinke overdracht zijn. Het voordeel van dit type overdracht is dat je op bijvoorbeeld een nieuwe telefoon toch met je Google-account inlogt, en je dan dus op heel natuurlijke wijze je bestanden op je nieuwe telefoon kunt gebruiken. Er kleeft ook een nadeel aan: muziek kan niet worden opgeslagen. Ook zit er een maximum op van 15 GB.

Gerelateerde artikelen

2. De eigen methode van je toestel

Sommige telefoonmakers bieden een eigen methode van back-uppen, die je ook goed kunt inzetten als je je bestanden veilig wilt stellen. Je kunt hiervoor wederom naar Instellingen -> Accounts en Back-up, waarna je bij bijvoorbeeld Samsung in de Samsung Cloud een back-up kunt maken van je gegevens. Al kun je bij sommige toestellen ook andere opties kiezen, zoals Google Drive. Je kunt back-ups automatisch aanzetten of kiezen om het af en toe handmatig te doen.

3 snelle manieren om een back-up te maken van je Android-telefoon

3. Droid Transfer

Droid Transfer is een app waarmee je enorm veel verschillende facetten van je Android-telefoon kunt overzetten. Je kunt op je computer alles bekijken wat er op je Android staat en dat vervolgens dan naar keuze opslaan op je computer. Dat kan zowel draadloos als via USB. Je hebt vanaf dan altijd toegang tot je back-up om te kijken en te kopiëren. Je kunt met Droid Transfer onder andere een back-up maken van contacten, kalenders, bestanden, apps en tekstberichten.

3 snelle manieren om een back-up te maken van je Android-telefoon

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor losse back-ups: wil je bijvoorbeeld alleen foto's opslaan, dan is automatisch synchroniseren met Google Foto's waarschijnlijk een betere optie. Wil je het liever heel lokaal houden, dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de bestanden handmatig op je pc te zetten, al kun je dan niet altijd bij alle bestanden komen.

Welke methode gebruik jij om back-ups te maken van je telefoon? Deel ze nu in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk