3 manieren om stiekem en ongemerkt WhatsApp-berichten te lezen

3 manieren om stiekem en ongemerkt WhatsApp-berichten te lezen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Berichten-apps komen met de handige bevestiging om te zien of de ander jouw berichtje heeft gelezen. Toch kan je in apps als WhatsApp die leestbevestiging omzeilen. Klaar voor stiekeme actie? Lees hier dan hoe het werkt in WhatsApp.

1. De makkelijke manier

We beginnen met de manier voor beginners, en een methode die je mogelijk al weleens zelf gebruikt hebt. WhatsApp laat je in de melding al een dele van de tekst zien, en in het geval van korte berichten kan je vaak al zien wat je wil weten zonder WhatsApp te openen. Als je de app niet opent dan krijgt de ontvanger ook niet te zien dat je het bericht al gelezen hebt. Je kan WhatsApp-meldingen ook omlaag slepen om een langer stuk te kunnen lezen.

3 manieren om stiekem en ongemerkt WhatsApp-berichten te lezen

2. De officiële manier

WhatsApp heeft een instelling ingebouwd waarmee je de leesbevestiging gewoon kan uitschakelen. "Da's handig", denk je. Maar het nadeel ervan is dat j e ook niet ziet wanneer de ander je bericht heeft gelezen. We leggen even uit hoe je de leesbevestiging uitzet, maar ook hoe je je status 'online' kan verbergen. Het helpt namelijk niet dat mensen zien dat je wel online bent maar toch niet op hun app'jes reageert.

Gerelateerde artikelen

  1. Open WhatsApp en tik rechtsboven op het menu met de drie puntjes
  2. Kies Instellingen, tik op Account en dan Privacy
  3. Zet Leesbewijzen uit en kies bij Laatst gezien voor Niemand
3 manieren om stiekem en ongemerkt WhatsApp-berichten te lezen

3. De sneaky manier

Natuurlijk kan je nog altijd buiten de lijntjes kleuren in WhatsApp en gewoon volledige berichten lezen zonder dat het opgemerkt wordt. Wie kiest voor de sneaky benadering gebruikt daarvoor de vliegtuigmodus van zijn of haar telefoon.

Gerelateerde artikelen

Je leest het volledige bericht in WhatsApp terwijl je de vliegtuigmodus hebt aanstaan en op die manier kan de app geen leesbevestiging naar de verzender van het bericht versturen. Dat gebeurt pas wanneer je terug met wifi of mobiele data verbindt. Al kan je dat proces wel uitstellen door WhatsApp in de achtergrond te stoppen, maar zorg er dan wel voor dat je WhatsApp niet zelf opent. We tonen hoe het werkt.

  1. Zodra je het bericht ontvangt kies je in de Snelle instellingen boven de meldingen voor het icoontje met het vliegtuig, de Vliegtuigmodus
  2. Tik op de melding om rustig het volledige bericht te lezen in WhatsApp
  3. Ga naar het Recente appsmenu en tik op het icoontje van WhatsApp boven de preview van de geopende app
  4. Kies App-info en tik op Gedwongen stoppen
  5. Vervolgens ga je weer naar Recente apps en daar veeg je WhatsApp weg uit de lijst
  6. Veeg omlaag en tik in de Snelle instellingen opnieuw op de Vliegtuigmodus om hem weer uit te schakelen en wifi en/of mobiele data automatisch in te schakelen
  7. Zorg dat je WhatsApp niet opent, want dan wordt de leesbevestiging verzonden naar de verzender van het bericht
3 manieren om stiekem en ongemerkt WhatsApp-berichten te lezen

Zijn er misschien nog andere manieren waarop jij WhatsApp-berichten ongemerkt leest? WhatsApp heeft bijvoorbeeld een widget die ongelezen berichten toont zonder een leesbevestiging te sturen. Als je die WhatsApp-widget gebruikt op je startscherm, krijg je een langer stuk tekst zien dan wanneer je enkel de voorbeelden in meldingen bekijkt. Al krijg je dan nog steeds geen volledige berichten te zien als die langere tekst bevatten. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Wil je op de hoogte blijven van de beste WhatsApp-tips? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk