Chrome-bookmarks delen en exporteren, zo werkt het

Chrome-bookmarks delen en exporteren, zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Wil je Chrome verlaten of een tweede browser installeren? Neem dan wel je bladwijzers met je mee, want zo voel je je veel sneller thuis op een andere browser. Er zijn meerdere manieren om al je favoriete weblinks te verhuizen via de desktopversie van Chrome. We bespreken drie methoden.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

1. Exporteer een HTML-bestand

De makkelijkste manier om je bookmarks mee te nemen is door ze in een HTML-bestand te bundelen. Dit is ook een handige manier om in één klap al je opgeslagen links te delen met een vriend of collega. In de browser waar je de links wil gebruiken, zal je een functie vinden in de instellingen om bookmarks te importeren. Je kiest vervolgens dit HTML-bestand en klaar is kees. Volg onderstaande stappen in de desktopversie van Chrome, want we leggen je uit hoe je zo'n HTML-bestand met bladwijzers kan exporteren:

  1. Open Chrome op desktop
  2. Klik rechtsboven op het menu met de drie puntjes 
  3. Ga naar Bladwijzers en dan Bladwijzerbeheer
  4. In het geopende tabblad klik je rechts naast de zoekbalk op Bookmarks exporteren
  5. Kies Opslaan
Handig wanneer je een volledig pakket van bladwijzers wil delen

Handig wanneer je een volledig pakket van bladwijzers wil delen

2. Kopieer en plak handmatig

Als er zo'n handige exporteerfunctie bestaat in Chrome, waarom zou je dan handmatig het werk doen? Dat kan handig zijn wanneer je niet je gehele collectie aan bladwijzers wil verhuizen, maar enkel een kleine selectie. Het grote nadeel is ook dat je met deze methode enkel de weblinks kopieert, en er is dus geen manier om ze in één klap te importeren in een andere browser via een HTML-bestand. Je moet ze handmatig toevoegen als bladwijzer. Volg deze stappen:

  1. Open Chrome op desktop
  2. Klik rechtsboven op het menu met de drie puntjes 
  3. Ga naar Bladwijzers en dan Bladwijzerbeheer
  4. Klik op een link om die te selecteren. Houd CTRL ingedrukt en klik op andere links om er vervolgens meerdere te selecteren
  5. Klik naast een link op de drie puntjes en kies Kopieer
Een goede manier wanneer je een kleine selectie van bladwijzers wil delen

Een goede manier wanneer je een kleine selectie van bladwijzers wil delen

3. Gebruik een Chrome-extensie

TeamSync Bookmarks is een extensie in Chrome die ontzettend handig is voor wie in team werkt aan een gezamenlijk project. Je kan namelijk een map maken waarin je een selectie van bookmarks deelt en je collega's kunnen op uitnodiging met die bladwijzers aan de slag. Daarvoor moeten ze wel dezelfde extensie installeren in Chrome. Vervolgens kunnen ze hun eigen bookmarks ook met jou delen via deze weg en de collectie blijft telkens gesynchroniseerd. Er zijn nog andere extensies die ongeveer hetzelfde werken. Bekijk hieronder de lijst:

Misschien ben jij na dit artikel overtuigd dat je nu een andere browser wil proberen? Hier vind je vijf privacyvriendelijke alternatieven. Ken jij nog andere handige methoden om je bladwijzers te delen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste tips voor Chrome? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk