3 Google Lens lifehacks die je supersnel laten vinden wat je zoekt

3 Google Lens lifehacks die je supersnel laten vinden wat je zoekt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Lens is het ideale hulpmiddel om achter de naam van die ene plant te komen, of om de menukaart in Spanje in een fractie van een seconde voor je te vertalen. We geven je een aantal Google Lens lifehacks zodat je in supersnel vindt wat je zoekt.

1. Laat Google Lens voor je zoeken

Heb je ergens een blouse gezien en ben je benieuwd waar je die kan kopen en hoeveel ze kost? In het voorbeeld hieronder maken we met Lens een foto van een blouse en vervolgens krijg je in de resultaten antwoord op je vragen. Shoppen maar!

Iedereen kent het: je ziet je favoriete YouTuber in een fenomenale jas; die moet jij hebben natuurlijk. In de comments wordt er niks over gezegd en de merknaam op het jasje is niet goed leesbaar. Roep op Android de Google Assistent op en druk op ‘Zoek op dit scherm’. Je krijgt direct een lijst met dezelfde of vergelijkbare modellen en webshops. Had je liever een andere kleur gewild? Met Multisearch voeg je eenvoudig zoektermen toe aan je screenshot, zoals de kleur ‘wit’.

Nog een voorbeeld. Je weet niet welke stoelen goed samengaan met je nieuwe eettafel. Upload een foto van je eettafel in Google Lens en voeg dankzij Multisearch de zoekopdracht ‘stoelen’ toe. De zoekmachine genereert binnen een fractie van een seconde allerlei verschillende opties met bijbehorende meubelzaken. Op deze manier maak je de zoekresultaten specifieker en vind je snel wat je zoekt. Dag, verspilde zoekuren!

Zo werkt Multisearch

Zo werkt Multisearch

2. Laat Google Lens voor je vertalen

Je zit op een zonnig terras in Parijs. Je drinkt een glas rode wijn, terwijl een knappe, niet-Engels sprekende serveerster je een stoffige lunchkaart overhandigt. Nadat je haar hartelijk bedankt, sla je het menu open. Tot je grote schrik is het menu volledig in het Frans. Geen probleem, Google Lens is je persoonlijke vertaalassistent. Richt Google Lens op de menukaart en tik op de sluiterknop. Voilà, bon appetit!

Gerelateerde artikelen

3. Laat Google Lens voor je notuleren

Op deze manier kan je Lens ook gebruiken om je handgeschreven notities te scannen om deze vervolgens digitaal te kopiëren en te plakken in je notities op je telefoon. Zo raak je je notities nooit meer kwijt en heb je altijd een digitale kopie bij de hand. En zijn je collega’s van een andere nationaliteit? Met Google Lens vertaal je eenvoudig de notities van je internationale collega’s.

Gerelateerde artikelen

Wist je ook dat je tekst van papieren notities en documenten naar je telefoon kunt kopiëren en plakken? Je kan deze tekst in Lens zelfs tikken op 'kopiëren naar computer' zodat je de tekst snel op een ander ingelogd apparaat met Chrome plakken. Dit komt van pas als je snel handgeschreven notities wilt kopiëren naar je laptop zonder dat je de notities opnieuw hoeft te typen. Een leesbaar handschrift is wel noodzakelijk natuurlijk.

3 Google Lens lifehacks die je supersnel laten vinden wat je zoekt

Waar vind ik Google Lens?

Google Lens is een aparte app die je op elke smartphone kunt installeren. Je downloadt de app via de Play Store-knop hieronder. Je vindt Google Lens ook in de volgende apps op je mobiel:

AW Basics tips

We hebben op Androidworld een handige overzicht met al onze AW Basics-artikelen. AW Basics zijn artikelen voor degenen die meer willen weten over de basisbeginselen van Android, of hun Androidtelefoon. Alhoewel deze howto's, tips, en achtergrondartikelen voor zowel beginners als gevorderden interessant zijn! Bekijk hier al onze AW Basics!

Google Lens

Google Lens

Wat is Google Lens? Google Lens is een app die draait om slimme object- en tekstherkenning via kunstmatige intelligentie. Lens gebruikt de informa ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk