3 apps om notities mee te maken

3 apps om notities mee te maken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Simplenote

Simplenote is notitie-app afkomstig van de makers van het populaire Wordpress. De naam van de app dekt de lading geheel, Simplenote is eenvoudig qua lay-out en bevat niet veel poespas. De app is in het Nederlands te gebruiken en synchroniseert tussen je smartphone, tablet en desktop.

De app bevat verder de mogelijkheid om te zoeken in notities, notities vast pinnen aan de bovenzijde van de lijst, maar ook tags om notities te ordenen. Een voorbeeld van een tag is een e-mailadres zodat de notitie met dit adres gedeeld wordt en er samen aan gewerkt kan worden. Simplenote heeft nog een dag- en nachtthema en pin-vergrendeling.

ColorNote notities notitieblok

ColorNote notities notitieblok is in tegenstelling tot Simplenote lekker kleurrijk en ietsjes uitgebreider. Notities kunnen alleen uit tekst bestaan maar ook een checklist bevatten waar je items kunt afvinken. Je kunt een herinnering per notitie instellen, een notitie archiveren of naar iemand versturen en een notitie in je statusbalk vastzetten.

Herinneringen instellen kan op drie manieren (op dag, binnen 15 of binnen 30 minuten). Er kan hier ook een terugkerende herinnering ingesteld worden. Verder is er per notitie een kleur in te stellen en is er een agendaweergave. Sorteren kan op kleur op zaken als tijd, alfabet en herinnering en daarnaast zijn er thema's, widgets, verschillende notitieweergaven, synchronisatiemogelijkheden en vergrendeling via een wachtwoord.

Notitieblok

Notitieblok lijkt heel erg veel op Google Keep, met ongeveer dezelfde lay-out, maar wel met iets meer mogelijkheden zoals sorteeropties. Een notitie bestaat uit tekst, een foto, een spraaknotitie of checklist. Daarnaast is er een spraak-naar-tekst-notitie.

Notities kunnen een herinnering bevatten (eenmalig of terugkerend), als favoriet ingesteld worden en van een tag worden voorzien om ze later makkelijk terug te kunnen vinden. Verder is er een zoekfunctie, zijn er aanpasbare widgets, kun je vanuit het menu snelle instellingen een notitie aanmaken, notities synchroniseren (Drive of Dropbox) of lokaal een back-up opslaan.

Notitieblok

Notitieblok

Notitieblok lijkt heel erg veel op Google Keep, met ongeveer dezelfde lay-out, maar wel met iets meer mogelijkheden zoals sorteeropties. Een notitie bestaa ..
ColorNote notities notitieblok

ColorNote notities notitieblok

ColorNote notities notitieblok is een lekker kleurrijk en redelijk uitgebreide notitie-app. Notities kunnen alleen uit tekst bestaan maar ook een checklist ..
Simplenote

Simplenote

Simplenote is notitie-app afkomstig van de makers van het populaire Wordpress. De naam van de app dekt de lading geheel, Simplenote is eenvoudig qua lay-ou ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk