3 apps die van een saaie foto een kunstwerk maken

3 apps die van een saaie foto een kunstwerk maken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Onetap Glitch - Photo Editor

Een glitch komen we overal tegen, in sommige muziekstijlen, in de beeldende kunst, maar ook in software. Eigenlijk is het een bug, foutje of een storing waar nu op een heel andere manier gebruik van gemaakt wordt. Check deze of deze afbeeldingen maar eens, dan weet je wat er bedoeld wordt met een glitch of een glitch-effect bij afbeeldingen. De app Onetap Glitch - Photo Editor simuleert dit effect op eenvoudige wijze waar anders uitgebreide software voor nodig is.

In de app kun je een foto maken maar ook eentje uit je galerij kiezen. Daarna is het een kwestie van een cool glitch-filter selecteren en deze hier en daar tweaken. Daarna kun je het kunstwerkje delen via de bekende weg.

PORTRA – Stunning art filter

Met de app PORTRA – Stunning art filter kun je prachtige schilderijen van je foto's maken die haast lijken op echte aquarellen en olieverfschilderijen. PORTRA geeft je de keuze in meer 19 kleurrijke filters. Ook hier kun je een foto maken of er eentje uit je galerij kiezen. Daarna pas je hem aan met uitsnijden of draaien en dan kun je met de virtuele kwast aan de slag. Elk filter is afzonderlijk nog in balans aan te passen.

Als je tevreden bent, kun je het resultaat direct delen op Facebook of Instagram of opslaan op je smartphone om de foto vanuit daar te delen.

Photo Lab Picture Editor: face effects, art frames

De naam onthult alles al wel, Photo Lab Picture Editor: face effects, art frames bewerkt je foto's met effecten en frames. Waar de bovenste twee apps vrij simpel zijn, kun je hier met honderden mogelijkheden in verschillende categorieën aan de slag. Er zijn gecombineerde filters, themafilters zoals nu kerst, collages, double exposure, tekeningen/schilderijen, frames, leuke gif'jes en nog veel meer.

Photo Lab is tevens een sociaal netwerk waar je je kunstwerk kunt delen. In de feed kun je inspiratie opdoen en de foto's van de topkunstenaars krijgen een plekje bij Popular.

Photo Lab Picture Editor: face effects, art frames

Photo Lab Picture Editor: face effects, art frames

De naam verhult alles al wel, Photo Lab Picture Editor: face effects, art frames bewerkt je foto's met effecten en frames. Waar de bovenste twee apps vrij ..
PORTRA – Stunning art filter

PORTRA – Stunning art filter

Met de app PORTRA – Stunning art filter kun je prachtige schilderijen van je foto's maken die haast lijken op echte aquarellen en olieverfschild ..
Onetap Glitch - Photo Editor

Onetap Glitch - Photo Editor

Een glitch komen we overal tegen, in sommige muziekstijlen, in de beeldende kunst, maar ook in software. Eigenlijk is het een foutje of een storing waar nu op e ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk