2 manieren om met WhatsApp anoniem te appen

2 manieren om met WhatsApp anoniem te appen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Valentijn is een dag waarop romantici hun liefde verklaren aan die geweldige man of vrouw die ze al lang op het oog hebben. Wie houdt van de mysterieuze aanpak kan ook anoniem de liefde verklaren, en dat kan zelfs met behulp van WhatsApp. We leggen uit hoe je dat kan doen op twee mogelijke manieren.

Anoniem appen

Hoe kan je anoniem berichten sturen met WhatsApp? Laten we maar meteen die bubbel doorbreken en vertellen dat het niet kan. Als je appt krijgt de ander altijd het telefoonnummer van de ontvanger te zien en dat kan in theorie altijd naar jouw leiden. Dat is in de berichten-app ook bewust zo voorzien uit veiligheidsoverweging, net zoals je telefoonnummer dat bij je provider is geregistreerd ook altijd naar jou leidt.

Gelukkig zijn we daarmee nog niet meteen klaar, want niets houdt je natuurlijk tegen om een ander te appen zonder dat je jouw nummer gebruikt. Dit zijn drie methodes waarmee je je crush op WhatsApp kan bereiken zonder dat je eigen telefoonnummer verschijnt.

1. Haal een prepaid-simkaart

Wil je je liefde verklaren aan een persoon die jouw persoonlijke telefoonnummer al heeft? In dat geval kan je makkelijk een prepaid-simkaart bij een provider halen om die dan voor WhatsApp te gebruiken. We leggen uit hoe je dat kan doen:

  1. Verwijder WhatsApp op je telefoon
  2. Installeer de app opnieuw
  3. Plaats je prepaid-simkaart in je telefoon
  4. Registreer WhatsApp met het prepaid-telefoonnummer en gebruik de verificatiecode in het bericht dat je ontvangt
  5. Als je geen dual-sim hebt, kan je achteraf de prepaidkaart omruilen voor je gewone simkaart. WhatsApp blijft gewoon werken en je kan vervolgens je liefdesverklaring sturen.
  6. Wil je je gewone WhatsApp-account weer gebruiken? Verwijder dan de app en installeer ze opnieuw om je gewone telefoonnummer weer te registreren. Op dat moment zal je prepaid-account niet meer actief zijn.

Blijft de conversatie op het prepaid-account iets langer duren dan dat ene berichtje met je liefdesverklaring? Heel goed. In dat geval kan je eventueel een oude telefoon gebruiken in combinatie met de prepaid-simkaart. Je kan zo tegelijk je gewone telefoonnummer en WhatsApp-account gebruiken op je huidige telefoon. Bekijk zeker ook deze WhatsApp-app voor Windows waarmee je twee accounts tegelijk kan gebruiken.

Gerelateerde artikelen

2. Een virtueel telefoonnummer

De app Phoner biedt nog een extra manier om WhatsApp te gebruiken via een ander telefoonnummer. Je kan in deze app een virtueel telefoonnummer huren dat je dan minimaal een maand lang kan gebruiken. Dat kost je zo'n 20 euro. Je dient dan wel - net zoals bij een provider - je persoonlijke gegevens waaronder je adres te registreren.

Zodra je het virtueel telefoonnummer hebt, kan je het gebruiken om een WhatsApp-account aan te maken. Je kan dat andere account eventueel op een oude telefoon gebruiken als je op WhatsApp bereikbaar wil blijven met je normale account.

Een Free Number in Phoner kan je gebruiken om snel een sms-bericht te sturen

Een Free Number in Phoner kan je gebruiken om snel een sms-bericht te sturen

Phoner biedt ook de mogelijkheid om één dag lang een zogenaamd 'Free Number' te gebruiken. Je kan met dat nummer een sms sturen naar je crush en je kan ook berichtjes terug ontvangen. Phoner gebruikt wel elke keer wanneer je een bericht stuurt een ander telefoonnummer en je krijgt dat nummer nooit te zien. Je kan het dus niet gebruiken om een WhatsApp-account te registreren.

Stappen om een betaald nummer te huren in Phoner

Phoner 2nd Phone Number + Text

Phoner 2nd Phone Number + Text

De app Phoner biedt nog een extra manier om WhatsApp te gebruiken via een ander telefoonnummer. Je kan in deze app een virtueel telefoonnummer huren dat je dan minim ..

Meer Valentijn-tips

Let ook op voor online tools die beweren dat ze anoniem voor jou WhatsApp-berichten kunnen versturen. Deze tools werken niet en het gebruik ervan kan risico's met zich meebrengen. Kijk zeker ook naar deze leuke gifjes voor Valentijn en we hebben nog veel meer Valentijn-tips Heb jij vandaag een anonieme liefdesboodschap verstuurd? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk