10 tips om Bard beter te gebruiken op je werk

10 tips om Bard beter te gebruiken op je werk

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

We hebben dan wel een rubriek waarin we elke week vijf zaken bespreken waarbij Bard je kan helpen, Google heeft er zelf ook wel een idee bij hoe je Bard -letterlijk en figuurlijk- slim voor je kan laten werken. Met deze tien tips gebruik je de AI van Google nog beter op je werk.

1. Nieuwe vaardigheden leren

Wil je iets nieuws leren, maar weet je even niet waar je moet beginnen? Dat is geen probleem: Bard heeft allerlei tips voor je. Je kunt bijvoorbeeld vragen ‘ik wil leren een foto te verkleinen op de computer, hoe doe ik dat?’ en Bard lepelt zo verschillende mogelijkheden op.

2. Een foto analyseren

Wil je graag weten wat er op een bepaalde foto staat, omdat je manager per se wil dat je exact hetzelfde apparaat nogmaals bestelt maar je totaal niet weet waar je moet beginnen? Maak een foto en vraag Bard hem te analyseren. Zo weet je net even meer en kun je iets voor je manager bestellen dat helemaal naar wens is.

Gerelateerde artikelen

3. Een concept schrijven

Als je een mail wil tikken, dan hoef je dat niet zelf te doen, je kunt dat gewoon aan Bard vragen. Je zou het ook kunnen vragen om een sollicitatiebrief voor je te maken. Gewoon zeggen: “Schrijf een sollicitatiebrief voor een vacature van social media-manager’ Bard komt dan met meerdere opties en je kunt dan eventueel de toon en stijl nog aanpassen voordat je je cv toevoegt.

4. Vergelijkingen maken

Ben je op werk bezig met een project en moeten jullie afwegen of je de website mobile first maakt of toch in eerste instantie gaat voor de desktopgebruiker? Vraag het aan Bard. De AI kan de minpunten en pluspunten in een vergelijking op een rij zetten en zeggen hoe de opties zich tot elkaar verhouden.

5. Een feestje plannen

Die ene collega is binnenkort 25 jaar in dienst en dat willen jullie vieren. Niet in elk bedrijf komt er dan een personeelsvereniging opdraven om alles te regelen. Of misschien maak je wel deel uit van de personeelsvereniging en kunnen jullie wat hulp gebruiken. Bard kan helpen bij het maken van een lijstje met dingen die moeten gebeuren om het feestje tot een succes te maken.

Gerelateerde artikelen

6. Code programmeren

Een programmeur zal het waarschijnlijk gemakkelijk zelf doen, maar stel dat je iets op de website wil veranderen van je bedrijf en je weet even niet hoe je dat moet aanpakken: Bard kan je gewoon helpen programmeren. Het kan een stukje code schrijven en het probleem dat je wil oplossen op die manier verhelpen.

7. Een zakenreis plannen

Als je voor je werk op reis moet, dan kan Google Bard je helpen. Ga je bijvoorbeeld naar Gdansk maar heb je geen idee wat voor weer het daar is? Bard kan je een update geven over allerlei facetten van de stad. Je kunt er ook heel specifiek in zijn, dus je kunt bijvoorbeeld vragen welk restaurant erg geschikt is voor zakendoen, of waar een dichtstbijzijnde golfbaan is.

8. Creatieve brainstorms doen

Wil je met je werk een app lanceren, maar weet je nog niet zo goed hoe die moet heten? Je kunt natuurlijk zelf creatieve ideeën bedenken, maar als dat net even wat moeizaam gaat, omdat je weinig hebt geslapen of omdat mensen al je ideeën al hebben afgeschoten, dan kun je Bard ook een creatieve brainstorm laten doen. Gewoon vragen: “Bedenk 10 goede namen voor een app die draait om werkkleding” of iets wat beter bij jouw bedrijf past, en Bard gooit zijn creativiteit in de strijd om je te helpen.

Gerelateerde artikelen

9. Je argumenten beter overbrengen

Google schijnt te werken aan een manier om Bard nog beter te laten adviseren op dit gebied, maar ook nu al kan de app je leren om je punt beter over te brengen. Stel je voor dat je een vurig betoog wil houden over waarom jij vindt dat er een bedrijfskantine moet komen, dan kan Bard je helpen met sterke argumenten bedenken. Dat helpt je om je plan beter over de bühne te krijgen bij je collega’s.

10. Gewoon even praten

Stel je voor dat je op kantoor zit op vrijdag in de zomervakantie, en er is niemand. Soms is het dan toch leuk om even aanspraak te hebben. Je hoeft Bard echt niet altijd opdrachten te geven alsof hij je butler is; je kunt ook gewoon een gezellig gesprekje aanknopen. Even wat vertellen over je hobbies of vragen of Bard nog een leuke grap weet, dat kan je dag toch weer een stuk gezelliger maken. Vergeet ook niet om veel vervolgvragen te stellen, want dan komt Bard vooral tot zijn recht. In veel gevallen geldt: hoe specifieker, hoe beter.

Gebruik jij Google Bard veel op je werk? Waar kan de AI nog beter in worden? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk