Sony SmartWatch 3: foto metalen band duikt op

Sony SmartWatch 3: foto metalen band duikt op

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Sony SmartWatch 3

De SmartWatch 3 is anders dan de smartwatches met Android Wear die tot nu toe verschenen zijn. Ten eerste heeft de smartwatch een eigen GPS-chip. Hierdoor kan het apparaat gebruikt worden als fitnesstracker bij bijvoorbeeld het hardlopen, zonder dat er een telefoon in de buurt hoeft te zijn om de route en snelheid vast te leggen door middel van GPS. Ook is het mogelijk om muziek af te spelen op een bluetooth-headset via de SmartWatch. Voor beide mogelijkheden is nog wel even wachten op een update van Android Wear. De update, die rond 15 oktober verwacht wordt, zal mogelijk gebaseerd zijn op Android L.

Ten tweede is het eigenlijk apparaatje (de 'core' volgens Sony) los van het bandje. Je drukt de smartwatch in een bandje. Bij de lancering van de SmartWatch 3 zijn er een aantal kleuren te koop maar alle bandjes zijn plastic. Een metalen versie moet volgend jaar verschijnen en is ook al op op Mobilefun te bestellen. Met een geschatte levertijd van 1-2 weken zijn ze daar vermoedelijk wel erg optimistisch. De uitvoering met metalen buitenkant en band is daar wel zo'n 50 dollar duurder dan de 'normale' uitvoering.

SmartWatch 3 band

Op XDA Developers deelde iemand de onderstaande foto van wat de metalen uitvoering van de band voor de Sony SmartWatch 3 zou zijn. Deze ziet er erg chique uit. Het 'beginscherm' ziet er wel wat bijzonder uit: Google laat het vooralsnog niet toe dat fabrikanten het homescherm van Wear aanpassen. Het zou wel kunnen gaan om een eigen watchface (wijzerplaat) van Sony, of (als de foto echt is) misschien wel nieuwe mogelijkheden van de nieuwe Wear-versie. Het zou ook nog kunnen gaan om een enthousiaste designer die er een plaatje in heeft gezet om de (blijkbaar geheime) afbeelding wat meer uitstraling te geven.

Sony SmartWatch 3 Metal

Beschikbaarheid

De metalen uitvoering van de SmartWatch 3 laat vooralsnog nog even op zich wachten, de normale uitvoering wordt in november in Nederland verwacht. In de toekomst kunnen we ook buitenkanten en banden voor de SmartWatch 3 verwachten van accessoirefabrikanten en wellicht ook modemerken.

Bron: XDA Developers, via: Reddit

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk