Xiaomi Mi TV Stick met Android TV onderweg, dit weten we al

Xiaomi Mi TV Stick met Android TV onderweg, dit weten we al

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi Mi TV Stick

We weten al langer dat Google werkt aan een Chromecast Ultra 2-stick met Android TV en ook de specificaties en een aantal kenmerken van het apparaatje zijn alvast gelekt. Toch wil ook Xiaomi een stick met Android TV introduceren en het bedrijf liet alvast bovenstaande teaserafbeelding zien van de Mi TV Stick met een eigen afstandsbediening.

Twee varianten

Xiaomi's Mi TV Stick is nu alvast online verschenen op de Chinese webshops AliExpress en Gearbest. We ontdekken zo dat er twee varianten van het smarthomeproduct onderweg zijn. Een eerste versie ondersteunt streamen in een Full HD-resolutie en hij komt met 1 GB RAM, 8 GB opslag en een 2,0 GHz quad-core chip. Deze variant kost omgerekend 43,69 euro.

Beelden van de stick

Een gelekte afbeelding van de stick

Daarnaast is er een krachtigere 4K-variant die ook 2 GB aan werkgeheugen heeft, 8GB opslag en een quad-core Amlogic S905Y2-processor. Beide Mi TV Sticks komen met Android TV dat gebaseerd is op het oudere Android 9 Pie. We verachten dat de Chromecast Ultra 2 daarentegen met het nieuwe Android 10 voor Android TV komt. De twee modellen komen inclusief een afstandsbediening. De 4K-variant kost je omgerekend 118,59 euro.

Beelden van de stickTwee met een unboxing van de Mi TV Stick. Tik op de tweet om af te spelen

Beschikbaarheid

Er is nog maar weinig duidelijkheid over de precieze datum waarop de Xiaomi Mi TV Stick beschikbaar is. Volgens Gearbest zal hij verzonden worden tussen 29 juni en 7 juli, en dat wil zeggen dat ene lancering van Xiaomi eind deze maand of begin volgende maand moet plaatsvinden. Kijk jij uit naar de Mi TV Stick of wacht je liever op de nieuwe Chromecast Ultra van Google? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk