Deze slimme Xiaomi-ventilator brengt verkoeling en we geven er vier weg!

Deze slimme Xiaomi-ventilator brengt verkoeling en we geven er vier weg!

Xiaomi Mi Smart Standing Fan 1C

Het is een hele lange naam voor een eenvoudig product, de Standing Fan 1C is een ventilator die verkoeling brengt in een warme ruimte en dat is prettig. Xiaomi heeft er een aantal leuke dingen in weten te stoppen, zodat je als liefhebber van tech-producten toch denkt 'die wil ik hebben'.

Wanneer je hier een goedkoop plastic modelletje verwacht dan ben je mooi verkeerd. Natuurlijk dit product is van plastic, maar dan van een veel betere kwaliteit dan de goedkope ventilatoren van € 19,95 bij je lokale Blokker, Hema of Action.

Xiaomi Mi Smart Fan 1c

De ventilator is in alle kleuren verkrijgbaar zolang het maar wit is

De Xiaomi Mi SMart Standing Fan 1C heeft een grote verzwaarde voet die ervoor zorgt dat de ventilator stevig blijft staan, ook al loopt je hond er tegen aan (geloof me, het is getest). Daarop monteer je de staander, deze kun je eventueel achterwege laten wanneer je er een laag model van wilt maken. Op de staander schroef je de ventilator zelf. Deze moet je wel even in elkaar schroeven met een handige inbussleutel. In totaal hoef je enkel een inbus en een schroefje vast te draaien. De montage van deze ventilator is zo voor elkaar.

Ventilator

De ventilator zelf heeft zeven bladen die allemaal onder dezelfde hoed staan. Hiermee kan het een goede luchtverplaatsing bewerkstelligen zonder veel lawaai te maken. De ventilator is echt heel erg stil, je hoort geen gepiep en gekraak wanneer de ventilator van links naar rechts beweegt. Alleen wanneer je heel erg dicht je oor te luisteren legt hoor je het motortje werken.

Xiaomi Mi Smart Fan 1c

Er zijn zeven bladen die voor een gelijkmatige luchtstroom zorgen

Bediening

Deze ventilator is eenvoudig te bedienen met de tiptoetsen aan de bovenzijde, er zijn er vier. De eerste is de aan/uit-knop de tweede is de knop waarmee je de snelheid kan regelen. Er zijn drie standen, waarbij de hoogste stand vergelijkbaar is met een behoorlijke herfststorm! Wanneer je deze knop lang indrukt, ga je naar de nachtstand die ervoor zorgt dat je ook lekker koel kunt slapen.

Xiaomi Mi Smart Fan 1c

Je kunt de ventilator met de hand, app of stem bedienen

De knop daarboven start of stopt de de link/rechts-beweging van de ventilator. Als laatste kun je met de timerknop automatisch een eindtijd instellen. Je kunt kiezen uit 1, 2 of 3 uur en dat is bijvoorbeeld handig wanneer je gaat slapen.

App

Je bedient deze ventilator via de Xioami Mi Home-app waarmee je alle smarthome, health- en mobiliteitsproducten van Xiaomi kunt bedienen. In de loop van de jaren is deze app sterk verbeterd en het helpt je snel de ventilator te verbinden met Wifi.

Xiaomi Mi Smart Fan 1c

In de app kun je precies hetzelfde doen als met de knoppen bovenop het apparaat, je hoeft er alleen niet voor op te staan. Als extra kun je de indicatielampjes aan de bovenkant uitzetten, de geluidjes aan of uitzetten. Met het kinderslot zet je de bediening bovenop de ventilator uit, en het helpt ook tegen vervelende vrienden en echtgenoten.

Google Assistent

Wat is een smarthome-apparaat wanneer je het niet kunt bedienen via Google Assistant, niet echt slim. Ook deze ventilator is net als mijn stofzuiger van Xiaomi te bedienen met je stem. Dat beperkt zich wel tot het aan en uitzetten, maar dat is op zich wel meer dan genoeg.

Xiaomi Mi Smart Standing Fan 1C kopen

Hoewel er weinig is wat je fout kunt doen aan een ventilator, is Xiaomi er met de Mi Smart Standing fan 1C erin geslaagd om een heel goed product af te leveren. Het ziet er goed uit, past in elk interieur, is in hoogte verstelbaar door het verlengstuk weg te laten en is vooral heerlijk stil. De adviesprijs is 59,99 euro en dat is ook geen grote aanslag op je rekening. De ventilator is onder andere te koop bij 50five, XiaomiProducts en Informatique.

Weggeefactie, win een van de vier ventilatoren!

Zomertijd is komkommertijd en dan geven we vaak spulletjes weg. Xiaomi stelt 4 (!) van deze ventilatoren ter beschikking aan onze lezers. Wil je kans maken op deze ventilator, vul dan de onderstaande vragen in en laat je e-mailadres achter.

Kun je het formulier niet zien, klik dan hier

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties