Whirlpool lanceert smart display met Google Assistent voor in je keuken

Whirlpool lanceert smart display met Google Assistent voor in je keuken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Whirlpool KitchenAid

Whirlpool is vooral bekend als fabrikant van keukenapparatuur, maar nu heeft het bedrijf op de elektronicabeurs CES in Las Vegas een apparaat aangekondigd dat sterk afwijkt van de doorsnee combi-oven. De KitchenAid is de eerste smart display van het bedrijf die precies doet wat de naam al doet vermoeden.

Voor KitchenAid maakte Whirlpool gebruik van het receptenplatform Yummly dat het bedrijf in 2017 heeft gekocht. Je kan je slimme scherm om stapsgewijs een recept te dicteren en daarbij toont het scherm ook als begeleiding visueel hoe je de stappen uitvoert. Naast het helpen met recepten kan de KitchenAid ook je algemene kookvaardigheden verbeteren door handige technieken met beelden en geluid uit te leggen.

LG XBOOM AI ThinQ WK9

De LG XBOOM AI ThinQ WK9 smart display

Waterbestendig

Verder is KitchenAid een volwaardige smart display met Google Assistent die op dezelfde software draait en van dezelfde updates kan profiteren als Googles eigen Home Hub. Je kan hem net zo goed vragen om je slimme lampen te dimmen of om de verkeersinformatie weer te geven voor de route naar je werk. Het toestel heeft verder een 10 inch scherm en kreeg IPX5-bescherming tegen water. Hij kan met die IP-notering in principe besproeid worden met 12,5 liter water per minuut.

Beschikbaarheid

Er is helaas nog weinig bekend over de prijs en beschikbaarheid van de KitchenAid. Het toestel zou omgerekend tussen de 175 euro en de 262 euro gaan kosten. De smart display zou verschijnen in de tweede helft van 2019. Of hij naar Nederland komt is nog niet bekend.

Je leest nog de hele week meer artikelen over CES 2019 hier op Androidworld. Kijk jij uit naar een keukenhulpje, of wil je er pas eentje als hij ook borden kan afwassen? Laat het ons weten in de reacties.

Google Home Hub

Ook Google Home Hub kreeg al een plaatsje in Claudia's keuken. Lees de review hier

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk