Werkt de Nest Audio-speaker straks als surround-systeem voor je tv?

Werkt de Nest Audio-speaker straks als surround-systeem voor je tv?

Er is een reclame van de Googles Nest Audio-speaker die mogelijk een nieuwe functie verklapt. De slimme speaker zou binnenkort kunnen werken als een surround-systeem rond je tv.

Nest Audio-surround

Eind september kwam Google aandraven met een opvolger van de Google Home-luidspreker, dat is Googles eerste smart speaker. De nieuwe Nest Audio pakt uit met een verbeterd design en sterker geluid.

Gebruikers van de sociale nieuwssite Reddit hebben nu een stuk reclame ontdekt over de Nest Audio dat Google niet heeft gebruikt bij het voorstellen van de smart speaker. De omschrijving van een zoekresultaat dat hoort bij de productpagina van de Nest Audio in de Google Store onthult een functie waarover Google niet eerder heeft verteld. "Met Chromecast & Google TV wordt Nest Audio thuisbioscoopsysteem", staat er te lezen.

Werkt de Nest Audio-speaker straks als surround-systeem voor je tv?

Aankomende functie?

Het lijkt er dus op dat Google oorspronkelijk wilde uitpakken met de mogelijkheid om Nest Audio te laten verbinden met de nieuwe Chromecast met Google TV. Je luidspreker zou dan het geluid van je tv kunnen afspelen, en mogelijk kon je dan door meerdere speakers te koppelen een surround-geluid creëren. Google kwam namelijk eerder al met de mogelijkheid om twee Nest-speakers te combineren tot een een stereo-paar.

Dat Google deze functie niet officieel heeft aangekondigd bij de lancering, wil mogelijk zeggen dat de mogelijkheid nog niet optimaal werkte. We kennen natuurlijk de manier waarop Google zijn smartproducten tot lang na de lancering blijft verbeteren met nieuwe features, en mogelijk kunnen we dus in de toekomst zo'n surround-functie voor onze tv verwachten. Als is er natuurlijk op dit moment geen enkele garantie dat deze feature ook daadwerkelijk het levenslicht zal zien.

We hebben aan Google Nederland om een reactie gevraagd, maar zij wensten niet te reageren. Hier lees je alvast onze uitgebreide review van de Nest Audio.

Lees meer over:
Nest Audio

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer