Smarthomebedrijf Nest wordt onderdeel van Google Home

Smarthomebedrijf Nest wordt onderdeel van Google Home

Minder zelfstandigheid voor Nest

Ceo van Nest Marwan Fawaz heeft deze week het smarthomebedrijf verlaten. Daarnaast zal Nest worden samengevoegd met het Google-team dat verantwoordelijk is voor de Google Home. Vicevoorzitter van Google, Rishi Chandra, neemt hierdoor de leiding over. Chandra gaf eerder ook leiding over de hardwareteams van Google TV en Chromecast. Fawaz zal nog wel als adviseur binnen het bedrijf optreden.

Nest heeft hiermee nog een stuk van zijn zelfstandigheid moeten opgeven. De eigen ceo is nu vertrokken en Nest valt onder de divisie Google Home. De werknemers van het bedrijf zullen volgens CNET niet rouwen om het vertrek van Fawaz. Zij pleitten daar al langer. Zij vonden dat Fawaz meer als operationeel manager fungeerde dan als leider. De twee oprichters van het bedrijf zijn eerder al vertrokken.

Nest

Nest is in 2010 opgericht en staat vooral bekend om de slimme thermostaat en slimme deurbel. In 2014 nam Google Nest voor 3,2 miljard dollar over waarbij het als een afzonderlijk bedrijf zou blijven functioneren. Inmiddels is Nest een zusterbedrijf van Google geworden dat valt onder het gezamenlijke moederbedrijf Alphabet. Dit semi-zelfstandige dochterbedrijf moest eerder dit jaar al een stuk van zijn zelfstandigheid omgeven toen het Nest-team onderdeel werd van het hardwareteam van Google. Google lijfde het team van Nest in om nog beter en slimmer in te kunnen spelen op ontwikkelingen op het gebied van slimme apparatuur in en om het huis. Ze hopen door de samenwerking hardware en software nog beter te combineren.

Foto van Nest Hello

Nest Hello - slimme deurbel

Via: FD

Lees meer over:
Nest

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties