Verklapt deze animatie het design van de Google Nest Hub-tablet?

Verklapt deze animatie het design van de Google Nest Hub-tablet?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is een animatie gelekt van de Tap to Transfer-functie uit Android 13. We zien daarin dat een telefoon en een smart display, alleen komt het smart display bekend voor. Het doet denken aan Googles nieuwe Nest Hub met een afneembaar scherm waar in geruchten over gespraat wordt.

Google Nest Hub-tablet

In 2020 bracht Google voor het laatst een Nest Hub-smart display op de markt, de tweede generatie die kwam met functies voor slaapanalyse. Google heeft nu weer plannen voor ene nieuw smart display, dat blijkt uit geruchten, alleen zal dat apparaat een afneembaar scherm hebben dat je als een tablet met je meedraagt.

We hebben nog geen renders of foto's gezien van dat aankomende product, maar we krijgen mogelijk nu voor het eerst een idee van hoe het er zal uitzien. 9To5Google nam een kijkje in de code van de laatste bètaversie van Google Play Services en daar vond het een animatie van een smart display dat ook sterk op een tablet gelijkt.

Tap to Transfer

We zien dat de smart display die Google in de animatie gebruikt schijnbaar een powerknop heeft, zoals een tablet. Verder ziet de bouw van het apparaat eruit alsof het scherm in een dock zit, maar ook kan worden verwijderd. Volgens de geruchten zal Google een dock gebruiken om de tablet van het smart display op te laden en het zal daarnaast ook als speaker dienen.

De bewuste animatie van de smart display

De bewuste animatie van de smart display

De animatie hoort bij de functie Tap to Transfer, die deel zal uitmaken van Android 13. Als je muziek afspeelt op een telefoon, kan je daarmee het geluid overdragen naar een smart display of slimme speaker door je telefoon dicht in de buurt te houden. Dat werkt via ultra-wideband en dat is een technologie die niet aanwezig is met de huidige smart displays van Google. Het lijkt er dus op dat de animatie naar een nieuw product verwijst.

Is dit de volgende Nest Hub?

Nu is de vraag of Google echt een beeld van zijn aankomende smart display heeft gebruikt in de animatie. Google heeft wel een gewoonte om renders van zijn eigen telefoons en smart displays te verwerken in software van Android, doorgaans in menu's.

Je zou ook kunnen stellen dat Google met deze animatie in de plaats verwijst naar een generieke productcategorie, maar er zijn nog maar heel weinig smart displays verschenen met een dergelijk ontwerp. Eentje is de Lenovo Smart TabM8, dat is een Android-tablet met een eigen dock dat de Google Assistent kan gebruiken wanneer het in zijn dock zit. Maar het lijkt ongeloofwaardig dat Google een animatie voor een functie uit Android 13 zou baseren op een tablet van derden die al in 2020 is verschenen. Die tablet werkt ook overigens zonder ultra-widebandtechnologie.

Gerelateerde artikelen

We zijn dus meer geneigd om aan te nemen dat het inderdaad gaat om een nieuwe Nest Hub van Google. Dat product moet in het najaar worden voorgesteld, zoals het bedrijf dat altijd doet met nieuwe smarthome-apparaten. Verdere details en informatie over de prijs en beschikbaarheid ontbreken voorlopig. Wat denk jij van het idee van een tablet en smart display in één? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Nest Hub

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk