Zien wie er voor de deur staat op je Samsung Galaxy Watch, het kan binnenkort

Zien wie er voor de deur staat op je Samsung Galaxy Watch, het kan binnenkort

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Heb je een Galaxy Watch om je pols? Dan heeft Samsung goed nieuws voor jou. De SmartThings-app voor de Galaxy Watch krijgt namelijk ondersteuning voor meer slimme apparaten waaronder camera's.

Meer smarthome-apparaten in SmartThings 

Binnenkort kun je meer smarthome-apparaten met SmartThings op de Galaxy Watch verbinden, meldt Samsung in een persbericht. Wanneer dat precies is, maakt de fabrikant niet bekend. Maar er staat wel dat Galaxy Watch-eigenaren "meer van hun slimme huis vanaf hun pols kunnen bekijken en bedienen". Samsung heeft het onder andere over luchtreinigers, thermostaten en zonwering.

Gerelateerde artikelen

Toch is voor ons het belangrijkste nieuws, de samenwerking tussen SmartThings en Google Home. Die relatie begon in oktober van 2022 met het verschijnen van slimme apparaten in zowel de SmartThings als de Google Home-app. Nu wordt die relatie uitgebreid met een nieuwe mogelijkheid voor de Galaxy Watch: Ring- en Nest-integratie. Je kan dus straks op je Galaxy Watch de camerafeed van je Ring-camera of Nest-deurbel bekijken. Ring-eigenaren kunnen zelfs een gesprek met de pakketbezorger voeren vanaf hun Galaxy Watch. Of die gesprekken straks ook gevoerd kunnen worden door bezitters van een Nest-apparaat is niet bekend. Hoe dan ook, met een Galaxy Watch heb je straks je camerafeed altijd om de pols.

Welke Galaxy Watch is geschikt?

Dit alles is volgens Samsung makkelijk op de smartwatch te doen. Je veegt naar rechts op de wijzerplaat om SmartThings tevoorschijn te halen. Dat lijkt op een actie in Wear OS 3. Daardoor lijkt het erop dat update alleen voor de Galaxy Watches die draaien op Wear OS 3 geschikt is. De Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch Galaxy Watch 5 dus. Tizen-horloges van Samsung zouden dan buiten de boot vallen, maar dat is nog niet zeker. Hopelijk maakt Samsung snel meer informatie bekend. Zouden jullie deze functie showen aan familie en vrienden op verjaardagen? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de SmartThings-app? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

SmartThings

SmartThings

SmartThings geeft je inzicht in je smarthome-apparaten, helpt je in het huishouden en je ervaringen verbeteren, zowel binnen- als buitenshuis. ..
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

De Galaxy Watch 5 Pro is Samsungs meest premium smartwatch met meer functies dan ooit. Het slimme horloge komt met veel extra functies en een extra stevig en stijlvol design.

Vanaf 469 euro

Winkelen op:

Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen

Samsung Galaxy Watch 5 kopen

De Galaxy Watch 5 blinkt uit met keuze uit verschillende fitness- en gezondheidsfuncties. De smartwatch biedt een compleet pakket, dat ook na je workout – dus als je rust en herstelt - bijdraagt aan een betere gezondheid.

Vanaf 299 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk