Sonos-speakers ontvangen update met Google Assistent in Nederland

Sonos-speakers ontvangen update met Google Assistent in Nederland

Sonos en Google Assistent 

Veel bètagebruikers van de app konden in juni de slimme assistent van Google al op de Sonos One en Sonos Beam aan de praat krijgen maar sinds vandaag rolt de audio-fabrikant de officiële update uit naar alle gebruikers.

Je kunt de spraakbediening gebruiken met de in de Sonos One of Sonos Beam ingebouwde Google Assistent, of met een verbonden Google Home-product. Zo kun je gemakkelijk muziek afspelen, een televisieprogramma starten, smarthome-apparaten bedienen, en updates ontvangen zoals agenda-afspraken en verkeersinformatie.

Een aantal voorbeelden van stemcommando's vind je hieronder. Deze commando's kun je uiteraard ook gebruiken op de Google Home en andere slimme speakers met Google Assistent.

Sonos One

Slapen en de wekker zetten

Slapen is heerlijk, maar niet voor iedereen altijd even makkelijk. Voor de mensen die moeite hebben met het in slaap vallen, kunnen white noise en omgevingsgeluiden uitkomst bieden. Zeg gewoon “Hey Google, speel ontspannende geluiden” of “Hey Google, speel bosgeluiden af” om te ontspannen zonder dat je je bed uit hoeft of naar een scherm hoeft te kijken. Vraag je Google Assistent om een slaaptimer in te stellen, of laat het omgevingsgeluid een volle 8-10 uur afspelen voordat het automatisch wordt uitgeschakeld.

Je kunt ook de wekker zetten met Google Assistent en wakker worden met het geluid van je favoriete muziek of podcast op de Sonos-speaker. Zeg “Hey Google, maak me om 7 uur wakker”, zet je favoriete muziek op en begin je dag goed. Je hoeft alleen maar je standaard muziekservice in te stellen en een nummer, artiest of afspeellijst te kiezen.

Het laatste nieuws

Tijdens het ontbijt wil je natuurlijk weten wat er in de wereld gebeurt. Dan vraag je Google Assistent de laatste krantenkoppen voor te lezen door te zeggen: “Hey Google, wat is het laatste nieuws?” of “Hey Google, luister naar het NOS journaal”. Weer helemaal up-to-date? Dan hoef je alleen maar te zeggen: “Hey Google, stop het nieuws” waarna je verder naar je meditatieplaylist kunt luisteren.

Sonos One

Muziek luisteren

Fitness je thuis? Vergeet die koptelefoon en vraag Google Assistent om je favoriete opzwepende workout-afspeellijst af te spelen via de Sonos. Heb je een leuk nummer gehoord maar kom je niet op de naam van de artiest, het nummer of het album? Zeg dan “Hey Google, speel dat nummer dat begint met... van YouTube Music” en spreek een deel van de lyrics uit. Als het afspelen begint, kun je om meer informatie vragen zodat je de volgende keer direct weet waar je om moet vragen.

Streamen en smarthome

Als je een Chromecast aan je tv gekoppeld hebt, kun je je Google Assistent vragen om programma’s, films en YouTube-video’s af te spelen op Sonos. Zeg bijvoorbeeld “Hey Google, speel yoga video’s af op YouTube”, “Hey Google, speel kattenvideo’s af” of “Hey Google, zet The Lego Movie op”. Met de Google Assistent op Sonos Beam kun je Google ook vragen de tv aan of uit te zetten en het volume aan te passen.

Sonos Beam

Google Assistent werkt met meer dan 30.000 smarthome-apparaten zoals slimme lampen, thermostaten, deursloten en keukenapparatuur als vaatwassers en koffiezetapparaten. Je kan de Google Assistent vragen om de slimme lampen te dimmen in de woonkamer, de vaatwasser aan te zetten, de oven voor te verwarmen of vragen om je slimme koffie-apparaat aan te zwengelen.

Geheugensteuntje en raadsels

Of je nu een duwtje in rug nodig hebt om te gaan sporten, of dat je moet onthouden wat die ene cijfercombinatie nou ook weer was: je Google Assistent helpt je verder. Zeg “Hey Google, onthoud dat mijn cijfercode … is” of “Hey Google, herinner me eraan dat ik me om 18:45 klaar maak voor mijn bootcamp”.

Er zijn ook vele honderden spelletjes die je alleen of met een groep kunt spelen. Probeer “Hey Google, vermaak me” of “Hey Google, vertel een raadsel” maar eens. De Google Assistent heeft wel wat easter eggs in petto, dus blijf vragen stellen om meer onverwachte verrassingen te ontdekken.

Sonos One

Bron: SmarthomeFans

Lees meer over:
Sonos

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties