Somfy smarthome-producten werken nu via Google Assistent

Somfy smarthome-producten werken nu via Google Assistent

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Somfy en Google Assistent

Somfy ontwikkelt apparatuur die je huis helpt te automatiseren, zodat je gemakkelijk je zonwering, rolluiken, toegang, garagedeuren, hekwerken, verlichting en verwarming kan bedienen. Momenteel zijn er 100 apparaten die je via de TaHoma of Connexoon van Somfy kan aansluiten, en een logische volgende stap voor het bedrijf is daarom een samenwerking met Google Assistent. Dat schrijft Somfy in een persbericht.

Je kan nu individuele producten laten bedienen met behulp van spraakbesturing, of je bedient Scenario's. Dat is Somfy's alternatief voor Routines waarbij meerdere apparaten tegelijk functioneren bij een commando. Je zegt gewoon: "Hey Google, start scenario: Film Kijken", en vervolgens merk je hoe bijvoorbeeld je rolluiken sluiten en de verlichting wordt gedimd.

Als je Somfy wil koppelen, kies je in de Google Home-app de 'Toevoegen'-knop en tik op 'Apparaat instellen'. Daarna selecteer je 'Heb je al iets ingesteld?' Typ vervolgens in: "Somfy", en kies "Somfy TaHoma & Connexoon". Ten slotte moet je inloggen met je Somfy-account om de verbinding toe te staan.

Productafbeelding van de TaHoma naast de Home Mini

Veiligheid en privacy

Somfy heeft ook gedacht aan extra veiligheid en privacy, want sommige apparaten kan je bewust niet bedienen met je Google Assistent, en voorbeelden zijn de garagepoort of je dakraam. Op die manier wil Somfy voorkomen dat kwaadwilligen van buitenaf proberen binnen te dringen, bijvoorbeeld met behulp van een Google Home-speaker.

Eerder werkte Somfy ook al met Alexa en de bekende app IFTTT. Het is een goede zaak om te zien dat smarthome-bedrijven er steeds meer voor kiezen om hun producten onderdeel te laten worden van platformen als Alexa of Assistent, want op die manier creëer je geen opeenstapeling van verschillende apps en diensten voor elk slim apparaat afzonderlijk. Dat haalde ook Rachid Finge aan, de communications manager van Google Nederland. Gisteren deed Google bij Androidworld zijn visie uit de doeken wat betreft Nest-apparaten in Nederland

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk