Smart displays krijgen ondersteuning voor videogespreksdienst Zoom

Smart displays krijgen ondersteuning voor videogespreksdienst Zoom

Zoom op smart displays gebruiken

Google wil dat iedereen tijdens de pandemie met elkaar in contact kan blijven terwijl zij veilig op afstand blijven. Daarom geeft de zoekgigant eigenaren van een smart display straks de keuze om meerdere apps voor videogesprekken te gebruiken. Google Duo en Google Meet zijn reeds voorgeïnstalleerd op deze apparaten maar Zoom komt daar nu ook bij. Eind dit jaar kan deze dienst op smart displays met Google Assistent gebruikt worden.

Google Nest Hub Max

Google Nest Hub Max

Om te kunnen videobellen op een smart display, heb je er wel eentje nodig met een camera. Voorbeelden daarvan zijn de Nest Hub Max, JBL Link View en de Lenovo Smart Display. Zoom heeft aangegeven dat het zijn dienst ook naar de Amazon Echo Show en de Facebook Portal brengt.

Videogesprek starten

Om een videogesprek op een smart display te starten zeg je “Hey Google, start a meeting.” Voor nu kan dit alleen nog met Google Meet maar straks dus ook met de gratis of de betaalde versie van Zoom. Met beide kun je eenvoudig wisselen naar de volgende vergadering op Google Agenda. Hiervoor zeg je "Hey Google, join my next meeting."

Het is best bijzonder dat Zoom zijn videogespreksdienst mag aanbieden op smart displays van Amazon, Google en Facebook. Deze drie techgiganten bieden namelijk al hun eigen diensten op deze apparaten aan. Toch zijn ze overstag gegaan voor de charmes van Zoom en dat is een goed teken want voor ons als consument is er dan meer te kiezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over smart displays? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

ZOOM Cloud Meetings
Zoom is een app voor video-meetings die bedrijven helpt om vergaderingen tot wel honderd mensen vanop afstand te voeren. Met Zoom kan je eenvoudig je scherm delen om ..

Meer info

Lees meer over:
Smart display

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer