Eerste Smart Displays met Google Assistent te koop in Verenigde Staten

Eerste Smart Displays met Google Assistent te koop in Verenigde Staten

Smart Display

Een nieuwe hoofdstuk voor de Google Assistent dient zich aan. De eerste apparaten in de Google Home-familie zijn slimme speakers en deze werken met spraak. Nu doen de slimme beeldschermen hun intrede. Deze 'Smart Displays' geven een extra interactieve laag aan Google Assistent.

De eerste Smart Display die in de Verenigde Staten in de winkel te koop is, komt van Lenovo. Tijdens de CES in Las Vegas maakte Google al de samenwerking met Lenovo bekend. Tijdens het MWC in Barcelona hebben we de onderstaande video gemaakt van de toen nog niet werkende Smart Display van Lenovo.

Destijds was het verhaal dat deze producten tijdens de zomer in de winkels zouden komen en dat klopt helemaal. Google maakt op zijn blog bekend dat dit weekend de Lenovo Smart Display in de verkoop zal gaan in de Verenigde Staten.

Lenovo Smart Display

Met een Smart Display van Lenovo kun je alles doen wat je ook met een Google Home en Google Home Mini kan doen. Het beeldscherm op het toestel geeft je daar nog eens extra mogelijkheden bij.

Op de Smart Display van Lenovo kun je muziek, radio en podcasts luisteren. Het kan verbinden met je favoriete streaming-app, jij vraagt en de muziek gaat spelen. Ook kun je luisterboeken van Google Play Books beluisteren en radio luisteren via TuneIn. Soms wil je er ook beeld bij hebben en daarom kun je het Smart Display ook vragen video's van YouTube af te spelen of films van bijvoorbeeld HBO en Google Play Films.

Lenovo Smart Display

Een Smart Display komt ook heel goed van pas bij het koken. Zoek door de duizenden recepten online en laat de Smart Display je helpen bij het koken door stap voor stap de instructies te geven. Bellen wordt ook steeds leuker want je kunt handen-vrij gesprekken opzetten met Google Duo. Verder kun je je smarthome-apparaten aansturen met je stem, foto's bekijken op Google Foto's een boodschappenlijst aanleggen en het nieuws bekijken of beluisteren.

Lenovo Smart Display

Beschikbaarheid

Lenovo's Smart Display zal verkocht worden in twee formaten en kleuren. De 8 inch HD-versie kost omgerekend €171 euro en de 10 inch Full-HD versie kost omgerekend €214. Binnenkort zullen er ook Smart Displays van JBL en LG beschikbaar komen. Wanneer de Smart Displays, of slimme beeldschermen naar onze landen zullen komen, is nog niet bekend.

Bron: Google

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit
De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Meer info

Lees meer over:
Lenovo

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties