Google Assistent heeft privacybewuste gastmodus, zo stel je die in

Google Assistent heeft privacybewuste gastmodus, zo stel je die in

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google wil met de gastmodus voor zijn slimme display en slimme speakers de privacy van gebruikers vergroten. Deze gastmodus is beschikbaar in de Nederlandse taal en in dit artikel kom je erachter hoe deze functie werkt.

Gastmodus brengt meer privacy

Als de gastmodus is ingeschakeld op deze apparaten, worden de interacties met Google Assistent niet opgeslagen in je Google-account. Daarnaast worden audio-opnamen van spraakopdrachten automatisch verwijderd. Google geeft aan aan dat deze gastmodus een aanvulling is op andere privacybeschermende maatregelen zoals het verwijderen van een gesprek met de Google Assistent via een stemopdracht.

Gerelateerde artikelen

Google vult aan: “In de gastmodus kun je genieten van populaire functies, zoals vragen stellen, smarthome-apparaten bedienen, timers instellen en muziek afspelen. Je apparaat geeft geen persoonlijke resultaten weer, zoals je agenda-items of contacten, totdat je de modus uitschakelt.”

Google Nest Hub (2nd gen)

Google Nest Hub (2nd gen)

Gastmodus inschakelen

Om de gastmodus in of uit te schakelen op slimme speakers of displays zoals de Nest Audio en Nest Hub zeg je het volgende:

  • Hey Google, zet de gastmodus aan
  • Hey Google, zet de gastmodus uit

Zodra de gastmodus is ingeschakeld, speelt het apparaat een deuntje af en zie je een gastpictogram op het scherm. Als je niet meer zeker weet of de gastmodus aan staat, kun je het apparaat het volgende vragen: “Is de gastmodus ingeschakeld?” De gastmodus blijft ingeschakeld totdat je ervoor kiest om deze uit te schakelen. Na het uitschakelen van deze modus keer je terug naar je volledige, gepersonaliseerde Google Assistent-ervaring.

Gerelateerde artikelen

De gastmodus kan handig zijn als er iemand op bezoek is en je niet wilt dat deze persoon toegang heeft tot eerdere zoekopdrachten of kan zien wat er in je agenda staat. De gastmodus is overigens geen echte incognitomodus want toegang tot bijvoorbeeld muziekstreaming en aangepaste routines is nog wel mogelijk. Daarnaast is de gastmodus met een spraakcommando zo weer uitgeschakeld.

Wat vind jij van deze privacyoptie van Google? Ga je het gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

Originele publicatiedatum: 14 januari 2021 / Opnieuw gepubliceerd: 9 juli 2021

Google Nest Mini

Google Nest Mini

Heb je tips of ideeën?

Deze week is het themaweek op Androidworld en die staat in het teken van smarthome voor beginners. Je kan van alles van ons verwachten op het gebied van Android en smarthome. Van apps tot wificamera's, van tips tot handige hacks. In het zijmenu aan de rechterzijde en ook op deze pagina op Androidworld vind je alle artikelen van deze themaweek. Zo heb je alle tips eenvoudig bij de hand.

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan dat ook!

Wil je op de hoogte blijven over onze themaweken? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk