LG kondigt zijn eigen slimme speaker aan: de ThinQ

LG kondigt zijn eigen slimme speaker aan: de ThinQ

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

In aanloop de CES kondigt LG vandaag een aantal nieuwe producten aan en één ervan is een eigen slimme speaker. De TinQ wordt voorzien van Meridian audio en wordt aangestuurd door Google Assistant.

ThinQ

Van 9 tot 12 januari vindt de jaarlijkse CES weer plaats in Las Vegas. Op deze beurs laten fabrikanten hun nieuwste snufjes zien en het leek LG daarom een goed idee vandaag vast zijn nieuwste slimme speaker aan te kondigen. De ThinQ is een speaker met goede geluidskwaliteit dankzij de samenwerking met Meridian. Dit Britse bedrijf heeft een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om het leveren van kwalitatieve geluidsapparatuur. Zo zijn de laatste uitvoeringen van de auto's van Jaguar ook voorzien van een geluidsysteem van Meridian.

De speaker past in de SmartThinQ-lijn van slimme apparaten die het Zuid-Koreaanse bedrijf fabriceert. Bijna alle apparaten die je in je huishouden kunt voorstellen zijn op een slimme wijze te bedienen en het lijkt daarom geen vreemde stap dat ook LG met zijn eigen slimme speaker komt.

LG heeft nadrukkelijk aangegeven dat ze in de ontwikkeling van deze speaker de samenwerking zijn aangegaan met Google. De speaker werkt met de Google Assistant en zal meer dan andere derde partijen van de mogelijkheden die Google Home biedt, gebruik kunnen maken. Een functie als het voeren van uitgaande telefoongesprekken was tot nu toe alleen weggelegd voor de eigen slimme speakers van Google. Wellicht dat deze functie ook voor de ThinQ tot de mogelijkheden behoort. Heel veel meer dan het aankondigen van het apparaat heeft LG nog niet gedaan en ze zullen waarschijnlijk nog wat nieuws voor de CES achter de hand willen houden.

Beschikbaarheid

De ThinQ wordt pas echt geïntroduceerd op de CES, dan zullen we ook meer te weten komen over de functies, beschikbaarheid en de prijs. In 2018 weten we meer!

Bron: 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk