Samsung-robot helpt je bij het opruimen van de boodschappen

Samsung-robot helpt je bij het opruimen van de boodschappen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung heeft tijdens de CES veel nieuwe producten aangekondigd maar ook twee interessant prototypes van robots laten zien die je helpen in het dagelijkse leven.

Samsung Bot Handy

Samsung Bot Handy is prototype die op de CES 2021 voor het eerst te bewonderen is. Met behulp van kunstmatige intelligentie helpt de Bot Handy je om spullen van verschillende afmetingen te herkennen en op te pakken. Hij houdt daarbij rekening met het gewicht, de vorm en het materiaal waarvan het is gemaakt. Vervolgens gebruikt hij precies de kracht die nodig is om de spullen op te pakken en verplaatsen.

De Bot Handy is volgens Samsung een perfecte hulp bij huishoudelijke klusjes, zoals het opruimen van je boodschappen en het uitzoeken van de afwas. Hij kan in hoogte veranderen om zo bijvoorbeeld de afwas op het aanrecht in de vaatwasser te zetten. Aan de voorzijde van de robot zie je twee ogen die emoties kunnen uitdrukken.

Samsung-robot helpt je bij het opruimen van de boodschappen

AI en robotica

Samsung werkt in zeven researchcentra over de hele wereld aan kunstmatige intelligentie en robotica. Samsung wil met dit onderzoek soepele huishoudelijke ervaringen en eersteklas entertainment kunnen bieden aan de consument: “Denk aan wasmachines die de wascyclus en optimaal gebruik van water en wasmiddel garandeert en TV’s met een Quantum AI Processor die HD-content opschaalt naar 8K-resolutie.”

Onderdeel van het onderzoek is Samsung Bot Care. Deze robotassistent is ontworpen om je gedrag en gewoontes via kunstmatige intelligentie te herkennen en daarop te reageren. Op deze manier kan het je dagelijkse planning herkennen, en je reminders en updates sturen. Een reminder kan zijn om even te bewegen als je te lang achter de computer hebt gezeten. De assistent kan ook een videogesprek starten aan de hand van een afspraak in je agenda. Vanuit de robotassistent schuift er dan een beeldscherm met camera omhoog.

JetBot 90 AI+

Samsung liet tijdens CES nog een voorbeeld zien van kunstmatige intelligentie en robotica: JetBot 90 AI+. Dit is een robotstofzuiger die, door objecten te herkennen, de beste route om een ruimte te reinigen kan bepalen. Door LiDAR- en 3D-sensoren vermijdt de JetBot 90 AI+ kabels en kleine voorwerpen, terwijl hij ook lastig te bereiken hoeken kan bereiken. Aangezien de stofzuiger voorzien is van een camera die is geïntegreerd in de SmartThings-app helpt de JetBot 90 AI+ je ook bij het in de gaten houden van je huis als je zelf weg bent.

Samsung-robot helpt je bij het opruimen van de boodschappen

Kunstmatige intelligentie en robotica in je dagelijkse leven. Zie jij dat zitten? Heb je al robothulpjes in de huishouding? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk