Samsung SmartThings en Google Home gaan nu verregaand samenwerken

Samsung SmartThings en Google Home gaan nu verregaand samenwerken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung en Google laten hun platformen voor smarthome voortaan samenwerken. Slimme apparaten die in SmartThings zijn ingesteld verschijnen in de Google Home-app en omgekeerd. Dat werkt dankzij de Matter-standaard voor smarthome.

SmartThings en Google Home

Smarthome-apparaten zijn pas echt slim als ze meerdere platformen ondersteunen en onderling samenwerken. Met de pas aangekondigde Matter-standaard wordt dat mogelijk, zodra apparaten Matter-ondersteuning hebben gekregen via een update. En hoe dat onderling samenwerken van apparaten zal werken, kan je al zien in de nieuwe Google Home-app

Google en Samsung maken nu bekend dat SmartThings en Google Home dankzij Matter samenwerken. Alle Matter-apparaten die via Google Home zijn ingesteld, verschijnen ook automatisch in de SmartThings-app en omgekeerd. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je nu op AW Smart.

Samsung SmartThings en Google Home gaan nu verregaand samenwerken
SmartThings

SmartThings

SmartThings geeft je inzicht in je smarthome-apparaten, helpt je in het huishouden en je ervaringen verbeteren, zowel binnen- als buitenshuis. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk