Royole lanceert cilindervormige slimme speaker met touchscreen

Royole lanceert cilindervormige slimme speaker met touchscreen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Royole Mirage Smart Speaker

De Royole FlexPai was de eerste vouwbare telefoon voor consumenten die het levenslicht zag en op het Mobile World Congress van vorig jaar. Royole is dan ook fabrikant van flexibele schermen en zet deze nu ook op hele andere producten in, namelijk de slimme speaker (of is het een smart display?).

Royole gebruikt alleen niet de formfactor die we tot nu toe van smart displays gewend zijn, een speaker met daarop een 'tablet' geplakt. Het bedrijf plakt het aanraakgevoelige scherm rondom een cilindervormige speaker. Of het erg praktisch is om zo'n bijna 360 graden-scherm te bedienen, lijkt ons niet aannemelijk maar een bepaalde wow-factor heeft het zeker.

Royole Mirage Smart Speaker

Het AMOLED-scherm van de Royole Mirage Smart Speaker is 8 inch groot en heeft een resolutie van 1920 bij 1440 pixels. Op het scherm zijn de tijd, de datum, de temperatuur en eventuele alarmen te zien. Het apparaat draait daarnaast op een Qualcomm APQ8053-chipset die speciaal voor smarthome-apparaten ontwikkeld is en is voorzien van twee far-field-microfoons die spraakopdrachten moet kunnen opvangen. Deze spraakopdrachten lopen via de slimme assistent van Amazon, niet die van Google.

Verder is er 2 GB LPDDR3-werkgeheugen en 16 GB opslag op het apparaat aanwezig en de speaker produceert 30 W-geluid. Je kan ook nog plaatjes schieten met deze smart speaker, en wel met een 5 megapixelcamera. We zien ook Bluetooth 4.2 en WiFi 802.11 a/b/g/n tussen de specificaties staan.

Stevig prijskaartje

Zoals we meer zien in de wereld van de vouwbare schermen, komt ook dit product met een stevig prijskaartje. Vouwbare schermen zijn nu eenmaal nog niet gemeengoed en de productiekosten ervan zullen aanzienlijk zijn. Mocht je toch interesse hebben dan kun je de Royole Mirage Smart Speaker in het tweede kwartaal van dit jaar in de Verenigde Staten voor 899 dollar of in het Verenigd Koninkrijk voor 799 pond aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk