Philips Hue presenteert surround-verlichting tijdens het gamen of tv-kijken

Philips Hue presenteert surround-verlichting tijdens het gamen of tv-kijken

Update 18/08 om 14:00 uur: Signify laat onze redactie weten dat de Philips Hue Play HDMI Sync Box vanaf midden oktober eveneens online verkrijgbaar is via 'meethue.com' voor 249 euro.

Philips Hue Play HDMI Sync Box

Heb je door de jaren heen steeds meer slimme lampen aan je huis toegevoegd? Heb je al een heleboel gekleurde lampen samen met een paar spots voor accentverlichting? In dat geval kan je nu die verlichting samen aan het werk zetten in combinatie met je tv. Signify heeft de Philips Hue Play HDMI Sync Box voorgesteld.

De Sync Box is een HDMI-switch met vier HDMI-poorten voor invoer en één voor uitvoer naar je televisie. Je kan zo je spelconsole, DVD-speler, laptop en decoder verbinden. Alle kleuren die je op je televisie ziet, worden nu in heel de kamer weergegeven, en Signify noemt het daarom surround-verlichting. Het apparaat werkt in principe met al je verlichting, maar vooral gekleurde lampen zullen een meerwaarde beiden aan je kijkervaring.

Beeld van het product

Het apparaat ondersteunt 4K- en HDR-beeld en hij houdt bij het synchroniseren van licht ook rekening met de opstelling van de lampen in de kamer. Lampen aan de achterkant gaan minder fel reageren dan de verlichting vooraan in de kamer bij je tv, zodat ze je niet voor afleiding zorgen. Signify gebruikt een eigen algoritme dat beelden omzet naar de juiste sfeer.

Verschillende lichtsterkten

De HDMI Sync Box krijgt ook een een eigen app waarmee je lampen koppelt en ook de snelheid en intensiteit kan aanpassen, en die toevoeging heeft een grote meerwaarde, dat kon ik ondervinden tijdens een demo. Als je bijvoorbeeld een intensieve first person shooter zoals Call of Duty speelt, dan is een hevige reactie van de verlichting een leuke meerwaarde om nog meer spanning te creëren.

Lig je tijdens het weekend 's avond lang uitgestrekt in de zetel, dan is een intensiteit van 50 procent meer dan voldoende om van een film te genieten. Op termijn gaat Signify het daarom mogelijk maken om voor elk verbonden apparaat een eigen profiel in te stellen waardoor je spelconsole bijvoorbeeld steeds met hogere intensiteit werkt dan je tv-decoder.

Beeld van het product

Beschikbaarheid

Philips Hue Play HDMI Sync Box is vanaf midden oktober beschikbaar, exclusief bij MediaMarkt Nederland. Het apparaat zal te koop zijn voor 249 euro. Binnenkort gaan we hem bij Androidworld uitgebreid testen, en zo leren we of hij die prijs ook waard is. Eerder lanceerde Signify ook een hele reeks Philips Hue-lampen tijdens de IFA-beurs in Berlijn.

Lees meer over:
Smart lampen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties