Philips Hue lanceert slimme lampen op rails en draadloze tafellamp

Philips Hue lanceert slimme lampen op rails en draadloze tafellamp

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Philips Hue heeft een nieuw systeem voorgesteld waarmee je slimme lampen op een rails aan de muur of aan het plafond kan hangen. Je kan zelf kiezen hoeveel en welke lampen je gebruikt en welke positie ze krijgen op de rails. Tenslotte is er een nieuwe draadloze tafellamp.

Philips Hue-railverlichting

Je ziet ze meestal in een professionele omgeving: lampen die dankzij rails precies op de goede plek hangen. Een spotje wijst naar dat ene antieke kastje terwijl op dezelfde rails hanglampen voor het meeste licht zorgen. Philips Hue wil nu slimme verlichting op rails naar consumenten brengen, dat zegt het in een online lanceringsevenement tegen Androidworld.

Perifo is een nieuwe lijn van Philips Hue die bestaat uit afzonderlijke rail-elementen die in elkaar passen om een volledig aanpasbare rail te vormen. Je kiest dus zelf de lay-out en lengte van de rail en welke lampen jij wilt gebruiken. De rail kan aan de wand of het plafond worden bevestigd en wordt aangesloten op een standaard stopcontact of bestaande bedrading met behulp van de meegeleverde voedingseenheid.

Je kunt spots, hanglampen, lichtbalken en lichtbuizen naar keuze combineren. Philips Hue komt met startersets die zowel rails als lampen bevatten en je kan die rail vervolgens uitbreiden of meer lampen voorzien. De Perifo railverlichting verschijnt tegen het einde van de zomer in Nederland en België.

Je kan met de Perifo-rails ook een hoek vormen

Je kan met de Perifo-rails ook een hoek vormen

Tafellamp en Tap dial switch

Verder krijgt Hue een nieuwe tafellamp, maar dit keer eentje die draadloos werkt. De Philips Hue Go draagbare tafellamp kan gekleurd licht weergeven en je kan hem zowel binnen als buiten gebruiken. De tafellamp kan een regenbui weerstaan en geeft 6 tot 14 uur licht op één acculading, afhankelijk van de helderheid van het licht. Daarna moet hij 3 tot 4 uur opladen in zijn dock die je ergens in huis plaatst. De Hue Go draagbare tafellamp verschijnt ook eind deze zomer.

Om alle slimme lampen in huis te bedienen komt er ook een nieuw accessoire, de Philips Hue Tap dial switch. Hij heeft vier knoppen en elke knop kan worden ingesteld om slimme verlichting in maximaal drie afzonderlijke kamers of zones in huis te bedienen. Tik op een knop om onmiddellijk een lichtscène te kiezen of aan te passen. De Tap dial switch heeft ook een dimregeling: hoe sneller of langzamer je aan de knop draait, hoe sneller of langzamer jouw slimme verlichting dimt of helderder wordt. Je kan hem gebruiken als afstandsbediening of als schakelaar aan de muur.

De tafellamp en Tap dial switch zijn elk in het zwart en wit verkrijgbaar

Plafondlamp en zonsopkomst

Daarnaast heeft Philips Hue een nieuwe Xamento plafondlamp aangekondigd met gekleurd licht en de Signe gradient vloer- en tafellampen krijgen nu een eiken variant. En ook op softwarevlak is er iets nieuws in de Hue-app, die vorig jaar werd vernieuwd. De Zonsopkomst ontwaken-stijl bootst met haar rijke, overgang van blauw naar zacht oranje licht de zon na die over de horizon verschijnt. De bedoeling is dat je zo meer ontspannen wakker wordt.

Gerelateerde artikelen

Prijzen en beschikbaarheid

Alle producten, met uitzondering van de Perifo-serie en de draagbare tafellamp, zijn vanaf nu beschikbaar. Je kan de verschillende prijzen hieronder ontdekken.

  • Philips Hue Perifo rail black or white (einde zomer 2022) -  49,99 - 89,99 euro
  • Philips Hue Perifo connectors black or white (einde zomer 2022) - 19,99 - 29,99 euro
  • Philips Hue Perifo PSU wall or ceiling (einde zomer 2022) - 99,99 euro  
  • Philips Hue Perifo track lights (einde zomer 2022) 119,99 - 299,99 euro
  •   Philips Hue Go draagbare tafellamp (einde zomer 2022) - 149,99 euro
  • Philips Hue Signe gradient tafellamp eiken - 239,99 euro
  • Philips Hue Signe gradient vloerlamp eiken - 349,99 euro
  • Philips Hue Xamento inbouwspot zwart - 79,99 euro (1-pack), 219,99 euro (3-pack)
  • Philips Hue Xamento plafondlamp zwart - 219,99 euro
  • Philips Hue Tap dial switch in zwart of wit - 49,99 euro
De populairste artikelen over Philips Hue

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk