Philips Hue lanceert krachtigere lampen en nieuwe armaturen

Philips Hue lanceert krachtigere lampen en nieuwe armaturen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er komt een nieuwe generatie lampen die een hogere helderheid hebben. Verder zijn er nieuwe lampen met kleurovergangen, meer armaturen voor aan het plafond en in de badkamer en een uitbreiding van de filamentreeks. Dit is het nieuwe Hue-aanbod.

Nieuwe gradiëntlampen

Tijdens het jaarlijkse IFA-techevenement heeft Signify, de fabrikant van Philips Hue-lampen heel wat aan te kondigen. Allereerst komen er naast de Gradient Lightstrip van vorig jaar nog meer lampen die een hele kleurovergang kunnen weergeven. De Philips Hue Play gradient light tube is voorzien van gradiënt-technologie waarmee meerdere kleuren licht in één lamp of armatuur worden gemengd en is speciaal ontworpen om boven of onder een TV te plaatsen.

Signify gaat daarnaast het gradiënteffect ook introduceren op andere plaatsen dan rond je tv. Zo zijn er nu de Philips Hue gradient Signe vloer- en tafellampen, verkrijgbaar in zwart of wit, en de Philips Hue ambiance gradient lightstrip. Dat is een verbeterde versie van de gewone Philips Hue lightstrip, maar deze heeft ook de mogelijkheid om kleurrijk licht te mengen.

De ambiance gradient lightstrip en gradient Signe

De ambiance gradient lightstrip en gradient Signe

Filament en extra heldere lampen

We kennen ondertussen al twee jaar de Filament-reeks, dat zijn slimme lampen die lijken op lampen met gloeidraad. Voortaan zijn de Filament-lampen verkrijgbaar in White ambiance, en dat wil zeggen dat je kan wisselen tussen warm en koel wit licht om de sfeer in huis te veranderen. Er is ook een nieuwe vorm van lamp in deze reeks: de White Filament E14-kaarslamp.

Gerelateerde artikelen

Signify onthult ook dat alle bekende slimme lampen voortaan in extra krachtige varianten beschikbaar zijn. De portfolio's 'White', 'White ambiance' en 'White and color ambiance' zijn nu ook verkrijgbaar in versies van 1100 en 1600 lumen, zodat je steeds de juiste helderheid kan kiezen voor elke activiteit en elk deel van het huis.

De White Ambiance Filament

De White Ambiance Filament

Plafond en badkamer

Daarnaast zijn er nieuwe plafondlampen, te beginnen met een paneel dat gekleurd licht mogelijk maakt en bedoeld is voor kleinere ruimtes of lage plafonds. Het Philips Hue Surimu-plafondpaneel sluit vrijwel vlak aan op het plafond en is verkrijgbaar in zowel rechthoekige als vierkante ontwerpen. Daarnaast is er nog een lamp dat koel tot warm licht kan laten schijnen. De Philips Hue Enrave-plafondlamp is verkrijgbaar in zwart en wit en biedt warm tot koel wit licht voor de woonkamer, slaapkamer of keuken. De Enrave is ook verkrijgbaar als hanglamp, die een krachtig licht naar beneden schijnt op een eettafel of keukeneiland.

V.l.n.r: de Surimo (rechthoekig), Enrave, Xamento-spots en Devere

Voor de badkamer zijn er nieuwe inbouwspots met een design van chroom: de Philips Hue Xamento-inbouwspots. Daarnaast biedt de Philips Hue Devere-plafondlamp een combinatie van krachtig warm tot koel wit licht en indirecte lichteffecten.

Gerelateerde artikelen

Prijzen en beschikbaarheid

Signify laat een hele waslijst aan nieuwe lampen op ons los, en daarom hebben we alle nieuwe producten, hun prijzen en beschikbaarheid onderaan dit artikel opgesomd.

Verder maakte het merk ook nieuwe zaken bekend rond software, zoals een integratie met Spotify en vernieuwde scènes. Wat denk jij van dit nieuwe aanbod aan lampen laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Philips Hue beschikbaarheid en adviesprijzen:
 • Philips Hue ambiance gradient lightstrip (beschikbaar vanaf 14 september in Europa) - €59,99 (1m) / €149,99 (2m)
 • Philips Hue gradient Signe tafel- en vloerlamp (beschikbaar vanaf 14 september in Europa) - €199,99 (tafel) / €299,99 (vloer)
 • Philips Hue Play gradient light tube (beschikbaar vanaf 26 oktober in Europa) - €179,99 (compact) / €199,99 (bredere versie)
 • Philips Hue White ambiance Filament bulbs (beschikbaar vanaf 1 september in Europa) - €29,99 (A60) / €39,99 (ST64) / €39,99 (G93) / €49,99 (ST72) / €49,99 (G125)
 • Philips Hue White, White ambiance en White and color ambiance 1100 lumen (US 75W) bulbs (beschikbaar vanaf 1 september in Europa) - €19,99 (1-pack White) / €34,99 (1-pack White ambiance) / €59,99 (1-pack White and color ambiance)
 • Philips Hue White, White ambiance en White and color ambiance 1600 lumen (US 100W) bulbs (beschikbaar vanaf 12 oktober in Europa) - €24,99 (1-pack White)/ €49,99 (1-pack White ambiance) / €69,99 (1-pack White and color ambiance)
 • Philips Hue White Filament kaarslamp (beschikbaar vanaf 1 september in Europa) - €29,99 (1-pack) / €49,99 (2-pack)
 • Philips Hue Surimu plafondpaneel (beschikbaar vanaf 14 september in Europa) - €269,99 (1200 x 300 mm) / €269,99 (600 x 600 mm)
 • Philips Hue Enrave plafondlamp (beschikbaar vanaf 12 oktober in Europa) - €99,99 (S) / €159,99 (M) / €219,99 (L) / €259,99 (XL)
 • Philips Hue Enrave hanglamp (beschikbaar vanaf 12 oktober in Europa) - €239,99
 • Philips Hue Devere plafondlamp (beschikbaar vanaf 12 oktober in Europa) - €169,99 (M) / €229,99 (L)
 • Philips Hue Xamento inbouwspots (3-pack) (beschikbaar vanaf 1 september in Europa) - €199,99

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk