Philips Hue-lampen jammen mee op de muziek van Spotify

Philips Hue-lampen jammen mee op de muziek van Spotify

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Philips Hue krijgt een Spotify-integratie. Straks gaan je lampen schijnen en van kleur veranderen op de maat van de muziek. Het werkt samen met de Bridge en alle gekleurde lampen van het merk. Vanaf 1 september wordt de functie in bèta getest.

Philips Hue en Spotify

Philips Hue gaat een samenwerking aan met Spotify, dat maakt het bekend op het IFA-evenement. Binnenkort zal je muziek kunnen afspelen op een apparaat naar keuze om dan je gekleurde lampen ermee te synchroniseren. Dat werkt met alle gekleurde lampen van Philips Hue en in combinatie met de Bridge. Je moet natuurlijk ook beschikken over een Spotify-account, maar je hoeft geen Premium-abonnee te zijn om de functie te kunnen gebruiken.

Zodra je muziek afspeelt, wordt een geavanceerd lichtscript gemaakt waarmee je lampen niet alleen reageren op de beat van het nummer, maar ook op het genre en de sfeer. In het tabblad Sync van de nieuwe Philips Hue-app kan je de helderheid, intensiteit en zelfs het kleurenpalet van je lampen aanpassen om de ervaring te personaliseren.

Philips Hue-lampen jammen mee op de muziek van Spotify

Dynamische scènes

Naast de integratie met Spotify rolt Signify, de fabrikant van Philips Hue-lampen, ook zijn 'dynamische scènes' uit. Dat zijn scénes waarbij de lampen automatisch en langzaam overgaan door de verschillende kleuren heen die in de scène worden gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Verder komen er speciaal ontworpen scènes die 24 uur duren, en de lampen passen hun kleur en helderheid aan naarmate de tijd verstrijkt. De eerste nieuwe scène, 'Natuurlijk licht', bootst de beweging van de zon na gedurende de dag met warm tot koel wit licht. De tijdsblokken kunnen worden aangepast op basis van je dagelijkse routine.

Beschikbaarheid

De ervaring zal als eerste beschikbaar zijn voor een groep van bètatesters, en dat te beginnen vanaf 1 september. Na oktober 2021 wordt de functie voor alle gebruikers uitgerold. Signify lanceerde ook een nieuwe reeks lampen op de IFA. Wat denk jij van de nieuwe functies voor scènes en de integratie met Spotify? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Philips Hue

Philips Hue

Met de Philips Hue-app kun je je slimme lampen eenvoudig en overzichtelijk bedienen. Of je nu Bluetooth of een Hue Bridge gebruikt met je verlichting, je kunt e ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk