OnePlus TV officieel: 4K-televisies met geïntegreerde soundbar en Android TV

OnePlus TV officieel: 4K-televisies met geïntegreerde soundbar en Android TV

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus TV 55 Q1 (Pro)

Op zijn persconferentie in New Delhi, heeft OnePlus zijn OnePlus TV voorgesteld. Eerder onthulde OnePlus al de naam en het logo van zijn smart tv. Het bedrijf lanceert twee modellen OnePlus 55 Q1 en OnePlus 55 Q1 Pro. De televisies ondersteunen elk een 4K-resolutie en gebruiken een aangepast Quantum LED (QLED)-scherm. Het scherm heeft, zoals de naam doet vermoeden, een grootte van 55 inch.

Bij QLED verlichten blauwe LED's duizenden quantum dots en vervolgens verschijnt het beeld op een LCD-scherm. Daarnaast komt OnePlus ook met ondersteuning voor High Dynamic Range (HDR) waardoor kleuren rijker tonen. Volgens OnePlus heeft zijn televisie het hoogste NTSC-percentage van het kleurenspectrum ter wereld, en daarmee de rijkste kleuren. Het bedrijf presenteert daarnaast ook zijn Gamma Color Magic-chipset, die als motor alle beeldverwerking op de achtergrond verricht.

Beelden van de slimme televisies

Ingebouwde soundbar

OnePlus TV biedt verder ook ondersteuning voor een combinatie van Dolby Vision en Dolby Atmos-technologie die voor een sterke beeld- en geluidservaring moeten zorgen. Wat geluid betreft, komt OnePlus met een eigen, ingebouwde soundbar voor de 55 Q1 Pro. Hij heeft twee speakers aan de achterkant en twee aan de voorkant, met een vermogen van 50 watt.

De soundbar komt uit de televisie naar beneden gegleden wanneer je hem nodig hebt, en anders is hij volledig onzichtbaar in de behuizing. De 55 Q1 heeft daarentegen vier ingebouwde speakers. Het verbeterde geluid via de ingebouwde soundbar is de enige exclusieve functie voor de 55 Q1 Pro.

Beelden van de slimme televisies

Afstandbediening en app

OnePlus presenteert ook een eigen afstandsbediening die gemaakt is van aluminium. OnePlus heeft verder ook een microfoon ingebouwd in de afstandbediening zodat je met Google Assistent-commando's kan geven aan de televisie. Daarnaast heeft het merk de OnePlus Connect-app ontwikkelt, waarmee je je telefoon kan gebruiken als een afstandbediening voor je 55 Q1-tv.

Je kan ook je favoriete tv-apps vanuit de app een betere plaats op je televisie geven. Als laatste is er de functie in de Connect-app die het volume van je tv zachter zet zodra je op je telefoon wordt gebeld. belangrijk om te melden, is ook dat de Connect-applicatie voor elke Android-telefoon zal werken, en niet enkel voor de toestellen van OnePlus.

Beelden van de slimme televisies

OnePlus Connect Android TV

OnePlus werkt met Android TV, omdat het platform volgens OnePlus de meest naadloze ervaring biedt met je smartphone. Het bedrijf paste Googles besturingssysteem aan en noemt het OnePlus Connect. Dat is het equivalent van OxygenOS, maar dan voor de 55 Q1- en 55 Q1 Pro-televisies. Momenteel biedt OnePlus Connect nog geen ondersteuning voor Netflix, maar het bedrijf verwacht dat daar tegen het einde van dit jaar verandering in komt.

Beschikbaarheid

De OnePlus TV 55 Q1 en 55 Q1 Pro komen niet naar Nederland, dat bevestigt het bedrijf aan onze redactie. De 55 Q1 Pro met geïntegreerde soundbar zal omgerekend 1287 euro kosten, en voor de 55 Q1 betaal je omgerekend 900 euro.

Toch verwachten we binnenkort nog veel meer slimme televisies te zien, want steeds meer merken die ook eigen telefoons maken, stappen in de industrie met een eigen smart tv. Honor en Huawei komen met de Vision-reeks die mogelijk wel naar Nederland komt, Xiaomi ontwikkelt al langer zijn slimme televisies, en nu stapt OnePlus voor het eerst in de markt met OnePlus TV.

Wat vind jij van OnePlus TV, en vind je het jammer dat de 55 Q1 Pro en de 55 Q1 niet naar Nederland komen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Beelden van de slimme televisies

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk