Officieel: Google Home en Home Mini komen later dit jaar naar Nederland

Officieel: Google Home en Home Mini komen later dit jaar naar Nederland

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Home naar Nederland!

Het leukste nieuws voor Google Home-liefhebbers stond verstopt in een blogpost van Google. Hierin staat namelijk vermeld dat de Google Home en Google Home Mini naar zeven landen komt. Eén van deze landen is Nederland. Er wordt gesproken van een periode later dit jaar, zonder op details in te gaan.

Google Home mini zijaanzicht

De Google Home komt beschikbaar zodra Google Assistant in het Nederlands op smartphone werkt. Het is logisch dat Google de Nederlandse Assistent op zoveel mogelijk apparaten aanwezig wil laten zijn. Het officieel beschikbaar stellen van de Google Home en Google Home Mini is daarin een volgende stap.

Het was al mogelijk om de Google Home en Mini uit het buitenland te halen. Hiermee valt wel de goede garantie van Nederland en heb je soms te maken met hogere prijzen. De Google Home werd anderhalf jaar geleden aangekondigd en was de eerste slimme speaker van Google. De Google Home Mini werd een halfjaar terug aangekondigd en is de minder dure versie van de Home. Zo zijn er minder speakers aanwezig en is de geluidskwaliteit daardoor wat minder. Beide apparaten beschikken wel over dezelfde functies.

Prijzen en beschikbaarheid

Over prijzen gesproken: het is niet duidelijk wat de Home en Home Mini gaan kosten. De Google Home heeft een adviesprijs van 129 euro in Duitsland terwijl de Mini voor 59 euro bij onze oosterburen over de toonbank gaat. We kunnen dus soortgelijke prijzen verwachten. Nogmaals is de beschikbaarheid nog niet volledig duidelijk, er wordt over 'later this year' gesproken. Het lijkt er niet op dat Google Home Max naar Nederland komt.

Bron: Google Blog

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk