O by Nespresso: slim koffieapparaat zonder knoppen

O by Nespresso: slim koffieapparaat zonder knoppen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

O by Nespresso

Nespresso-koffieapparaten zijn ontzettend populair in Nederland en de nieuwste variant, die in een heel gelimiteerde opgave op de markt komt, zou wel eens voor een doorbraak kunnen zorgen. Dit apparaat bevat namelijk geen knoppen meer en wordt bediend via een app. Nu is het openen van een app om een functie te starten niet altijd even snel als het indrukken van een knop op een Nespresso-apparaat maar de gloednieuwe O by Nespresso belooft beterschap.

Afbeelding van de O by Nespresso

Nespresso-cupjes worden automatisch herkend

Deze koffiemachine bevat een optische sensor die het materiaal en de kleur van de Nespresso-cupjes kan herkennen. Zo weet de O by Nespresso welke smaak koffie je erin gestopt hebt. Op basis hiervan zet de machine een kopje koffie 'zoals het hoort'. Hierbij worden zaken als druk, stoom, temperatuur en pre-infusie meegenomen. Wil je een sterkere bak koffie, dan kan je één van deze parameters aanpassen.

Dit is een opvallende keuze aangezien de binnenwerken van Nespresso-apparaten tot nu toe altijd gelijk zijn waardoor een kopje Nespresso altijd hetzelfde smaakt. De O by Nespresso moet ervoor zorgen dat het kopje koffie beter smaakt.

De app zorgt er onder andere voor dat de perfecte hoeveelheid water voor elke koffiesoort wordt gebruikt, zodra de capsule herkend is. Daarnaast kun je via de app je koffiekennis vergroten en koffierecepten ontdekken.

De optische sensor herkent overigens alleen originele capsules en dat komt van pas nu het patent op de koffiecapsules van Nespresso is verlopen. Tijdens de testfase zal worden gekeken of de automatische herkenning van cupjes ook op toekomstige Nespressomachines kan worden toegepast.

Afbeelding van de O by Nespresso

Rond design

De O by Nespresso ziet er heel anders uit dan de bekende Nespresso-machines. Dat komt mede door de samenwerking met designstudio NONOBJECT uit Los Angeles dat bekend staat om hun ontwerpen met ronde vormen. De 'O' in de naam is geïnspireerd op een kiezelsteen die steeds maar weer verplaatst is, waardoor er een perfect gladde vorm is ontstaan.

Beperkte oplage

De O by Nespresso is een conceptmachine die in slechts vijf landen tijdelijk zal worden verkocht en Nederland behoort tot één van die landen. Er zullen slechts 1.000 machines worden gereserveerd voor een selecte groep testers. Mogelijk zal het apparaat, na een succesvolle test, in productie worden genomen voor het grote publiek.

Wat vind jij van deze 'futuristische en slimme' koffiemachine? Zie je jezelf zo'n apparaat gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding van de O by Nespresso

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk