Nieuwe Philips Hue-app aangekondigd, dit zijn de 4 verbeteringen

Nieuwe Philips Hue-app aangekondigd, dit zijn de 4 verbeteringen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Philips Hue-lampen kunnen nu bediend worden in een vernieuwde app. Signify, het bedrijf achter de slimme verlichting presenteert een nieuwe interface waarmee je je lampen vlotter bedient en er zijn slimmere routines om van gebruik te maken, De nieuwe versie van de Hue-app is deze week voor iedereen beschikbaar.

Philips Hue-app

Bij Signify wordt er niet alleen gewerkt aan een steeds gevarieerder aanbod aan slimme lampen, want het bedrijf neemt ook zijn app onder handen waarmee je die lampen bedient. Versie 4.0 van de Philips Hue-app is aangekondigd, en het gaat om een grote updte waarbij niet alleen de interface en indeling van menu's is gewijzigd, want ook de functionaliteiten zijn verbeterd. Dit zijn de vier belangrijkste nieuwigheden,

1. Het nieuwe Home-tabblad

De transformatie van de app is zichtbaar zodra je het vernieuwde tabblad 'Home' opent. In dit tabblad kunnen gebruikers al hun lampen en scènes in één oogopslag zien met Tile View. Hierdoor is het mogelijk om snel lampen te bedienen en scènes in te stellen zonder tussen verschillende schermen te moeten navigeren. Dit tabblad bevat ook een Hue-scènegalerij, waarmee gebruikers gemakkelijk de collectie Philips Hue-scènes kunnen bekijken on ze nadien in werking te laten treden,

Een andere toevoeging aan het tabblad Home is de mogelijkheid om snel tussen meerdere Hue Bridges te schakelen. Gebruikers die verschillende huizen in dezelfde app hebben, of aparte Hue Bridges voor verschillende delen van het huis, kunnen hun slimme verlichting nu vlotter bedienen.

Nieuwe Philips Hue-app aangekondigd, dit zijn de 4 verbeteringen

 2. Slimme automatisering

'Routines' maakt plaats voor het tabblad 'Automatisering' dat nu een bredere waaier aan opties bevat. Hue ondersteunt belangrijke verbeteringen voor de routines die actief zijnn wanneer je thuiskomt of het huis verlaat. Bij gebruik van een Coming home- of Leaving home-automatisering controleert de Hue-app nu of er iemand anders thuis is voordat de automatisering wordt uitgevoerd. Dat maakt de functie veel handiger. Dus wanneer de persoon die de automatisering bedient het huis verlaat, zullen eventuele huisgenoten die ook de Hue-app gebruiken en nog thuis zijn niet in het donker worden achtergelaten.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Philips Hue-app aangekondigd, dit zijn de 4 verbeteringen

Daarnaast is de werking van automatiseringen op basis van zonsondergang en zonsopgang in de app verbeterd. Gebruikers kunnen nu kiezen tussen zonsondergang, zonsopgang of een specifiek tijdstip om de automatisering te starten, maar ook om hun verlichting uit te schakelen als de automatisering voorbij is.

3. Entertainmentruimtes

In de Hue-app kon je al langer een entertainmentruimte maken waarin je de positie van je lampen ten opzichte van je tv instelt. Op die manier kunnen je lampen in combinatie met een HDMI Sync Box van kleur veranderen op basis van de kleuren die op het grote scherm te zien zijn. Het organiseren van Entertainment-ruimtes is ook eenvoudiger met een nieuwe setup in een 2.5D-weergave om de exacte locatie en hoogte van de lampen te bepalen. Om het nog eenvoudiger te maken, veranderen de lampen in de setup van kleur zodat gebruikers weten naar welke lampen ze verwijzen.

Nieuwe Philips Hue-app aangekondigd, dit zijn de 4 verbeteringen

4. Dynamische scènes

Er komt een verbeterde versie van Scènes in Hue. Nu kan je zelf met je lampen een aantal kleuren combineren, om dat effect dan te bewaren en later opnieuw te gebruiken. Dynamische scènes werken vergelijkbaar, maar dan met kleuren die langzaam overgaan in vergelijkbare tinten. Zo moet het geheel meer veranderlijk zijn en sfeervoller. Deze functie is alvast aangekondigd, maar verschijn deze zomer in een aparte update voor de Hue-app,

Gerelateerde artikelen

Wat denk jij van de nieuwe app? Werd het tijd dat Signify kwam met verbeteringen op het vlak van zijn apps, of vond je de oude Hue-app al prima werken? Misschien gebruik je andere apps van derden samen met je slimme lampen. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Nieuwe Philips Hue-app aangekondigd, dit zijn de 4 verbeteringen
Philips Hue

Philips Hue

Met de Philips Hue-app kun je je slimme lampen eenvoudig en overzichtelijk bedienen. Of je nu Bluetooth of een Hue Bridge gebruikt met je verlichting, je kunt e ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk