Nieuwe generatie Philips Hue-lampen aangekondigd die werken met bluetooth

Nieuwe generatie Philips Hue-lampen aangekondigd die werken met bluetooth

Nieuwe generatie Philips Hue

Een nieuwe generatie Philips Hue-lampen staat voor de deur. Signify - voorheen Philips Lighting - heeft nieuwe E27 lampen en GU10-spots voorgesteld in de varianten: White, White Ambiance en White and Color Ambiance. De verbetering waar het bedrijf mee uitpakt is de toevoeging van bluetooth die in elke lamp wordt ingebouwd.

Hierdoor is het niet langer noodzakelijk om een Bridge te gebruiken om met slimme verlichting aan de slag te gaan. Zo'n Bridge, die vaak meegeleverd wordt in starpakketten van Signify, koppelt je lampen via wifi. Met één enkele lamp die je koopt, kan je al rechtstreeks verbinding maken met de Philips Hue Bluetooth-app. Je kan ook verbinding maken met je slimme speakers via bluetooth zodat je aan Alexa of Google Assistent kan vragen om je verlichting te bedienen.

Productafbeelding van de nieuwe lampen

De nieuwe lampen werken met of zonder een bridge

Bridge niet overbodig

Toch is een Bridge met deze nieuwe generatie ook niet volledig overbodig geworden. Hoewel er nog een aantal details over nieuwe lampen ontbreken, impliceert het persbericht van Signify dat er een beperking is op het aantal lampen dat je tegelijk via bluetooth kan verbinden. Als je je opstelling wil uitbreiden, heb je dus nog steeds een bridge nodig.

Daarnaast heb je ook voor alle andere lampen uit het Hue-ecosysteem nog steeds een bridge nodig, en dat geldt ook voor bediening van lampen buitenshuis en wanneer je een app van derden wil gebruiken om te verbinden. Ook als je lampen van derden via de applicatie van Philips Hue wil koppelen, heb je een bridge nodig.

Screenshot van Philips Hue zones

De nieuwe verdeling in zones is een bètafunctie van Philips Hue

Philips Hue toegankelijker maken

We zagen veel van Signify's concurrenten al eerder bluetooth gebruiken, terwijl Philips Hue daarentegen enkel via wifi en in combinatie met een bridge heeft gewerkt. Bluetooth in lampen integreren, levert vaak een voordeligere oplossing op, omdat je met één enkele lamp al alles in huis hebt om te beginnen met slimme verlichting.

Toch biedt die nieuwe functie niet bepaald een voordeel op voor huidige gebruikers van Philips Hue die hun slimme verlichting willen uitbreiden, want zij verbinden al met een bridge. Het lijkt er dus op dat Signify in de eerste plaats zijn nieuwe generatie toegankelijker wil maken om zo nieuwe gebruikers aan te spreken.

Nieuwe generatie Philips Hue-lampen aangekondigd die werken met bluetooth

Beschikbaarheid

De nieuwe generatie lampen (GU10 en E27) met bluetooth krijgen dezelfde prijs als hun voorgangers. Je hebt een White-lamp voor 19,95 euro. Voor White Ambiance-lampen die verschillende tinten van wit licht mogelijk maken, betaal je 29,95 euro. Een White and Color Ambiance-lamp kost 59,95 euro. De lampen zijn vanaf midden augustus beschikbaar.

Signify stelt nu alvast dat we vanaf volgend jaar nog meer nieuwe producten met bluetooth mogen verwachten. Recent stelde het bedrijf ook alvast een nieuw assortiment aan buitenverlichting voor.

Philips Hue
Met de officiële tweede versie van de Philips Hue-app kun je je slimme lampen eenvoudig en overzichtelijk bedienen. ..

Meer info

Lees meer over:
Smart lampen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer