5 grote functies op komst voor smart displays als de Nest Hub

5 grote functies op komst voor smart displays als de Nest Hub

1. Nieuwe interface

Op je slimme scherm zal je na de nieuwe update worden begroet door de 'Jouw ochtend'-, 'Jouw middag'- en en 'Jouw avond'-interface. Daarin toont Google functies die relevant zijn voor het moment van de dag. 's Ochtends krijg je bijvoorbeeld meteen je agenda-afspraken te zien en de mogelijkheid om je lampen in te schakelen, terwijl Google 's avonds functies aanbeveelt om te ontspannen.

Verder is er nog een 'Media'-pagina waar Google je media aanbeveelt op platformen zoals Netflix, Disney+, YouTube en Spotify. Er is ook een 'Huisbediening'-pagina waar je je slimme lampen en andere smarthome-apparaten kan inschakelen, en als laatste is er 'Ontdekken'. Daar leer je over alle functies van je smart display.

2. Donkere modus

Nieuw aan de interface is ook de donkere modus. Google kon eerder al op de Nest Hub en andere smart displays 's nachts het scherm dimmen, maar daarbij bleek de interface wel licht. Google kan nu 's avonds de lichten doven in de interface. Dat gebeurt automatisch met de opkomende en ondergaan de zon, maar je kan er ook voor kiezen om altijd je lichte interface te blijven gebruiken.

3. Videovergaderingen met Nest Hub Max

Deze verbetering is in het bijzonder gericht tot de Nest Hub Max, ofwel Googles grootste smart display met een camera. Je kan met de Hub Max deelnemen in een Google Meet-vergadering of een Duo-gesprek terwijl je slimme scherm je op beeld vastlegt. Nu kan Meet ervoor zorgen dat je altijd in het midden van het beeld blijft als je beweegt. Verder kan je tijdens een vergadering een beeld vastpinnen op je Hub Max en je kan zelfs vooraf een vergadering afgelasten of aan andere deelnemers een ander tijdstip voorstellen.

De Google Nest Hub Max

4. Meerdere accounts

Dit is een verbetering die niet alleen op komst is voor smart displays maar ook voor de Google Assistent op je telefoon. Google kan binnenkort informatie uit meerdere accounts tonen. Als je naar je afspraken vraagt, dan kan je dus zowel je privéagenda raadplegen als je agenda uit Workspace (voorheen G Suite).Je hoeft niet langer tussen je verschillende accounts te schakelen, want Google kan automatisch je gegevens raadplegen

5. Sunrise Alarm

Gebruikers van de Lenovo Smart Clock kennen deze functie vast al wel. Als je bijna gewekt moet worden, gaat je Smart Clock langzaam het scherm meer laten oplichten om zo de opkomende zon na te bootsen. Je kan ook verschillende muziekjes kiezen voor elke dag van de week en je zegt gewoon "Stop" als het alarm mag stoppen, zonder de "Hey Google".

Video met het Sunrise Alarm op de Lenovo Smart Clock

Daarnaast komt Google ook met nieuwe ontspannende geluiden die je moeten helpen om rustig in slaap te vallen. Kies uit geluiden zoals dat van krekels of een zachte regenbui. Er is ook de mogelijkheid om een slaaptimer af te spelen zodat de geluiden niet de hele nacht weerklinken.

Google zegt in zijn blogbericht niet wanneer we de veranderingen mogen verwachten. Vermoedelijk is de functie eerst beschikbaar voor wie zijn smart display in de taal English (US) gebruikt, en pas later zal het Nederlands aan de beurt zijn. Wat is jouw favoriete nieuwigheid? Vertel het ons in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Smart display

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties