Nest lanceert Thermostat E in Nederland: goedkopere slimme thermostaat

Nest lanceert Thermostat E in Nederland: goedkopere slimme thermostaat

Jiri Truijen

door Jiri Truijen

Laatst geüpdatet

Nest Thermostat E

Vorig jaar kondigde Nest hun goedkopere slimme thermostaat al aan, maar het heeft tot vandaag geduurd eer ze hem lanceerden op de Europese markt. Net zoals bij zijn duurdere broertje, kan je ook de Nest Thermostat E bedienen via de app. In tegenstelling tot de Learning Thermostat die eerst je dagelijkse routine moet leren alvorens hij gaat besparen, wordt de Thermostat E geleverd met een vooraf ingesteld schema, dat gebaseerd is op het gemiddelde gebruik van Europese huishoudens. Je kan dus meteen beginnen besparen op je energie, als je voldoet aan het gemiddelde gebruik van Europese huishoudens. Na verloop van tijd leert het apparaat je wel beter kennen zoals de Learning Thermostat en past het zijn schema aan jou aan.

Functies waartoe de Thermostat E instaat is om uit te voeren zijn onder andere:

- De Nest Thermostat E zet de verwarming lager als hij detecteert dat niemand thuis is om zo energie te besparen
- De functie True Radiant zet de verwarming vroeg aan om de doeltemperatuur te halen en schakelt deze weer op tijd uit, waardoor het in huis niet warmer wordt dan de temperatuur die de gebruiker heeft ingesteld
- Met de Nest-app kunnen gebruikers eenvoudig overal de temperatuur aanpassen, zelfs met hun stem via Google Assistent
- Nest laat zien hoeveel energie klanten dagelijks verbruiken in de Energiegeschiedenis en maandelijks in hun Nest-rapport

Nest Thermostat E Lifestyle

Nieuw uiterlijk

Het apparaat komt in twee delen: de ‘Thermostat E’ en de ‘Heat Link E’. De Heat Link E vervangt de bestaande thermostaat en wordt dus aangesloten op de aanwezige bedrading. Het ziet er veel eenvoudiger uit, zodat het minder opvalt zoals de “high tech” Nest Learning Thermostat. De Heat Link maakt draadloos verbinding met de Nest Thermostat E, die je overal in huis kan zetten, zolang er een stopcontact in de buurt is.

De Thermostat E heeft, behalve een voet, ook een heel nieuw uiterlijk gekregen. Het is helemaal wit en uit kunststof. Het scherm is voorzien van mat glas, zodat het in stand-by minder opvallend is. Het subtielere uiterlijk van de Nest Thermostat E moet ervoor zorgen dat deze bij elke omgeving past.

Het installeren duurt volgens Nest hoogstens een uur en kan je volledig zelf doen, terwijl dat er voor de Nest Learning Thermostat nog een installateur moest langskomen.

Nest Thermostat E accessoires

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf midden deze maand is de Nest Thermostat E verkrijgbaar in Nederland, maar kan nu al gereserveerd worden. Het slimme apparaat krijgt een prijskaartje van ongeveer 219 euro en omdat er geen installateur voor de installatie langs hoeft te komen, is deze dus een pak goedkoper dan de Nest Learning Thermostat.

Nest

Nest

Officiële app voor Nest, waarmee onder andere de slimme thermostaat en beveiligingscamera's van het zusterbedrijf van Google mee kunnen worden bediend. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk