Nest Hub Max officieel: smart display met 10 inch-scherm en camera

Nest Hub Max officieel: smart display met 10 inch-scherm en camera

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Van Google Home naar Nest Hub

Tijdens Google I/O 2016 werd de Google Home officieel onthuld. Dit is een slimme speaker met Google Assistent die via spraakbediening onder andere muziek kan afspelen, slimme apparatuur kan bedienen zoals slimme camera's en slimme lampen en Netflix-series kan streamen. Een jaar later breidde Google de serie uit met de Google Home Mini en Google Home Max, een kleine en een high-end variant van de Google Home. In 2018 werd daar de Google Home Hub aan toegevoegd, een zogenaamde smart display. De smart display is een slimme speaker inclusief digitale assistent maar dan met als toevoeging een beeldscherm. Google zal ook duidelijker uitleggen hoe het omgaan met privacy bij deze apparaten.

Google heeft vandaag de Nest Hub Max aangekondigd en dit smarthome-apparaat kun je zien als de grote broer van de Google Home Hub. De Nest Hub Max is ook een smart speaker maar wel met een paar aanpassingen en verbeteringen ten opzichte van de Home Hub. Dit laatste apparaat heeft nu de naam Google Nest Hub meegekregen maar verder geen veranderingen ondergaan.

Nest Hub Max

Allereerst is er afscheid genomen van de naam Google Home. Nest en Google zijn sinds vorig jaar weer samengevoegd en de Nest Hub Max is hiervan het eerste resultaat. Google vindt de Nest-naam namelijk beter passen bij de productcategorie dan de 'Home'-merknaam gaat dit vanaf nu ook verder doorvoeren.

Het LCD-scherm van de Nest Hub Max is gegroeid van 7 inch naar 10 inch en heeft een resolutie van 1280 x 800 scherm. Verder krijgt het slimme scherm een krachtigere chipset, 2 GB RAM en stereo-luidsprekers. Omwille van privacyredenen kreeg de Google Home Hub geen camera maar deze privacyredenen hebben Google en Nest met de Nest Hub Max laten varen. Dit apparaat heeft namelijk een 12 MP Sony IMX277-camera zodat je vanaf je kantoor een oogje in het zeil kan houden. Je kan zien wanneer de webcam aan is door een lampje die via hardware is verwerkt en daarmee niet te hacken is. Daarnaast kun je met de Hub Max natuurlijk videobellen met Google Duo. De camera dient er ook voor om de muziek als die hard aan staat op pauze te zetten als je je hand omhoog houdt.

Google Home Nest Hub Max

Met Face Match kan er via de Assistent een gezichtsmodel worden aangemaakt. Als je voor de Nest Hub Max staat zal het apparaat je gezicht herkennen en alleen jouw persoonlijke informatie laten zien, zoals je weer, reisinformatie, muziekvoorkeuren en een persoonlijke boodschap als je weer thuis komt. Google benadrukt nog enkele functies die de Home Hub ook al had, zoals de mogelijkheid om Google Foto's te zien op het grotere scherm en met een stemcommando kan je foto's delen, of het volgen van instructies voor het koken.

Google Home Nest Hub Max

Nest Hub Max kopen

De Nest Hub Max zal voor 229 dollar in de winkels in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Australië liggen. De speaker is daar vanaf deze zomer te koop. De Google Home Hub kreeg een adviesprijs van 149 dollar. Of de Nest Hub Max op korte termijn ook onze kant op komt is niet waarschijnlijk. Je zal hoogstwaarschijnlijk wel via een omweg aan een Hub Max kunnen komen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk