Nest Hello-deurbel wordt klaargestoomd voor Google-merknaam

Nest Hello-deurbel wordt klaargestoomd voor Google-merknaam

Google Nest-merknaam

Geen zorgen, Nest blijft wel bestaan – en daarmee waarschijnlijk een hoop van de producten die het momenteel al uitbrengt. De zoekgigant heeft echter aangegeven dat het meer eenheid wil creëren in zijn smarthome-assortiment. Alle nieuwe slimme producten worden daarom onder ‘Google Nest’ op de markt gebracht. Het lijkt er ook op dat oude producten, die in het assortiment blijven, het G-logo gaan ontvangen. Een eerste voorbeeld duikt nu op bij verschillende retailers in de Verenigde Staten, aldaar is namelijk een ‘Google Nest’ sticker op dozen van de Nest Hello-deurbel geplaatst.

Hello-deurbel Google-logo

De Nest Hello-deurbel zou het Google-logo ontvangen

Het is overigens niet helemaal waar dat de Hello-deurbel als eerste een nieuwe merknaam ontvangt. Eerder kreeg de Google Home Hub – in Nederland sinds het begin de Nest Hub – al een wijziging met de Google Nest-merknaam. Op de stickers die op de Nest Hello-deurbel geplakt zijn is te lezen dat de Nest-merknaam is gewijzigd naar Google Nest: ‘Nest is now Google Nest’. Verder is er op de sticker een verwijzing naar de slimme apparatuur te vinden: ‘Welcome to the helpful home’. Als laatst wordt er op de sticker verwezen naar een website, met informatie over de wijziging.

Google Nest Hub Max

Het blijft overigens niet bij een nieuwe naam op de doos. Google zou namelijk de welbekende G op de deurbel aan willen brengen, in plaats van het Nest-logo. Kortgeleden was een gewijzigde versie van de Nest Hello-deurbel al op de Amerikaanse versie van de Google Store terug te vinden. Op het moment van schrijven is er enkel nog een verkleinde versie van de afbeelding op de Google Store te vinden. Ook zou Google werken aan nieuwe versies van de IQ-camera's, voor binnen en buiten. Of de G van Google straks ook op deze nieuwe camera’s ‘geplakt’ wordt, is vooralsnog onbekend.

Nest Hub Max

De Nest Hub stond eerst bekend als de Google Home Hub

Later dit jaar mogen we in elk geval nog de Google Nest Hub Max verwachten, een grotere versie van de Nest Hub met een camera voor videogesprekken. We zullen er in Nederland vermoedelijk niet van kunnen genieten. Nest als merknaam an sich zal je door de tijd steeds minder gaan zien. Is het iets wat je had verwacht? En, vooral: wat vind jij van deze wijziging? Laat het ons weten in de reacties onder dit bericht.

Nest
Officiële app voor Nest, waarmee onder andere de slimme thermostaat en beveiligingscamera's van het zusterbedrijf van Google mee kunnen worden bediend. ..

Meer info

Lees meer over:
Nest Videodeurbel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer