Google stopt met het 'Works with Nest'-ecosysteem en verwijst naar Assistent-integraties

Google stopt met het 'Works with Nest'-ecosysteem en verwijst naar Assistent-integraties

Works with Nest

Nest bestaat uit een eigen platform van slimme apparaten waaronder thermostaten, een deurbel en wifi camera's. Verschillende bedrijven, app-ontwikkelaars en hobbyisten maken handig een verbinding met dat ecosysteem via de 'Works with Nest' Application Programming Interface (API). Dat is een open source-pakket waarmee je zelf eigen toepassingen kan laten werken met de verschillende producten van Nest. Onder meer Logitech, Lifx en Wemo hadden al eigen slimme producten verbonden met het ecosysteem van Nest.

Nest heeft nu zelf bekend gemaakt dat vanaf 31 augustus deze API niet langer zal werken, waardoor het ecosysteem van third-party toepassingen rond de open source-API niet meer zal verder bestaan. Google verwijst naar de Google Assistent als de centrale strategie van Googles smarthome-platform waar Nest deel van uitmaakt. Fabrikanten en ontwikkelaars die toepassingen voor Nest hebben ontwikkeld, kunnen nu integraties maken voor Googles digitale hulpje.

Google stopt met het 'Works with Nest'-ecosysteem en verwijst naar Assistent-integraties

Slachtoffers

Op Google I/O heeft Google de nieuwe generatie van zijn Assistent aangekondigd en niet alleen loopt die veel sneller dan we al gewend zijn, maar hij krijgt ook nog eens veel meer functies. Zo werd ook de Android Auto-app opgedoekt om plaats te maken voor een Google Assistent voor in je wagen. Google heeft als reputatie dat het soms erg snel nieuwigheden introduceert en andere diensten sluit. Ontwikkelaars die app-integraties hebben gemaakt voor Android Auto of het ecosysteem van Nest zijn daar in dit geval de grootste slachtoffers van.

Recent werd de Google Nest Hub Max aangekondigd, dat is een smart display onder de Nest-merknaam en de Google Hub krijgt ook de naam Google Nest Hub. Beide smart displays zijn ook geïntegreerd in het ecosysteem van Google Assistent.

Google Nest hub

Nest
Officiële app voor Nest, waarmee onder andere de slimme thermostaat en beveiligingscamera's van het zusterbedrijf van Google mee kunnen worden bediend. ..

Meer info

Lees meer over:
Nest

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer