Nest Cam Outdoor houdt ook buiten oogje in het zeil

Nest Cam Outdoor houdt ook buiten oogje in het zeil

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Nest Cam Outdoor: weerbestendige buitencamera

Nest geeft aan dat ongeveer 30% van de Nest Cam-gebruikers zijn camera naar buiten richt en ziet daarmee een grote kans voor de Nest Cam Outdoor. Deze camera, die gecombineerd met de abonnementsdienst Nest Aware slimme functie krijgt, heeft een weerbestendig ontwerp en is daarmee geschikt om het hele jaar door buiten te laten hangen.

Net als de normale Nest Cam wordt er bij de Nest Cam Outdoor gebruik gemaakt van een magnetische basis, waardoor het apparaatje eenvoudig op een andere plek op te hangen is. Het wordt wel aangeraden de camera buiten grijphoogte te hangen, zodat deze niet eenvoudig meegenomen kan worden. Door de Nest Cam Outdoor hoog genoeg te hangen, wordt een eventuele dief in ieder geval altijd vastgelegd. De camera heeft een groothoekstand met een beeld van 130 graden en bevat acht infraroodledjes waarmee ook in het donker gefilmd kan worden. Het apparaatje bevat ook een speaker en microfoon, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om tegen de postbode te praten.

De beelden van de Nest Cam Outdoor kunnen live bekeken worden en wanneer er gebruik gemaakt wordt van een Nest Aware-abonnement, kunnen beelden ook tot 10 of 30 dagen worden teruggekeken in full HD-kwaliteit voor respectievelijk 10 en 30 euro per maand.

Persoonsmeldingen en nieuwe app

Met de introductie van de Nest Cam Outdoor introduceert Nest ook meteen een nieuw type meldingen dat ook gegeven zal worden voor eigenaren van de normale Nest Cam en van Dropcams. Deze 'Persoonsmeldingen' worden aan Nest Aware-abonnees gegeven wanneer er mensen in het beeld lopen.

Het probleem bij de bestaande notificatie-functie bij de Nest Cam is dat er veel 'valse positieve' meldingen zijn. Nest filterde al automatisch bijvoorbeeld bewegende takken op de achtergrond weg, maar wanneer een huisdier in het beeld verschijnt, wordt een melding gegeven. Dat moet met Persoonsmeldingen wel anders zijn. Volgens Nest profiteert het bedrijf van de expertise van Google op het gebied van machine learning en objectherkenning.

Naast de Cam Outdoor en de Persoonsmeldingen kondigde Nest vandaag ook een vernieuwde applicatie aan. Deze bevat een nieuwe interface die Nest-producten per ruimte groepeert. Deze functie noemt het bedrijf 'Vensters'.

Beschikbaarheid

In de Verenigde Staten en Canada is Nest vandaag begonnen met het aannemen van pre-orders voor de Nest Cam Outdoor en de camera zal vanaf aankomende herfst worden uitgeleverd. In de Verenigde Staten krijgt de camera een adviesprijs van 199 dollar.

Later dit jaar wordt de Nest Cam Outdoor in andere landen uitgebracht, waaronder Nederland en België. Een Europese prijs is nog niet bekend, maar een prijs rond de 200 euro lijkt waarschijnlijk. De update voor de Nest-app met de nieuwe Vensters-interface komt later deze maand en de Persoonsmeldingen zullen vanaf september beschikbaar zijn voor Nest Aware-abonnees.

Nest

Nest

Officiële app voor Nest, waarmee onder andere de slimme thermostaat en beveiligingscamera's van het zusterbedrijf van Google mee kunnen worden bediend. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk