Nieuwe beveiligingscamera Nest Cam IQ heeft gezichtsherkenning

Nieuwe beveiligingscamera Nest Cam IQ heeft gezichtsherkenning

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Nest Cam IQ

De Nest Cam IQ heeft nieuwe looks gekregen, als we kijken naar zijn voorganger. Er zijn herkenbare elementen aanwezig van Nest Cam Outdoor, zoals de bolvormige behuizing van de lens. Maar dat zijn niet de enige wijzigingen die doorgevoerd zijn bij de nieuwe Nest Cam IQ.

Er zit gezichtsherkenning in de Nest Cam IQ, waardoor het mogelijk is om het verschil te zien tussen 'vertrouwde' personen en mensen die niet in de ruimte thuishoren. Op deze manier kunnen meldingen nog beter afgesteld worden. Om volledig gebruik te maken van deze Nest-functie, is er wel een abonnement nodig. Een Nest Aware-abonnement kost 10 euro per maand bij gebruik van één camera.

Andere verbeteringen zitten onder andere in de specs van de camera. Zo wordt er nu opgenomen in full HD en foto's maken kan in 4K. Ook het geluid is sterk verbeterd en de speaker aan de achterzijde is veel groter geworden.

Prijskaartje

Deze verbeteringen zorgen ook voor een hoger prijskaartje. De Nest Cam IQ gaat over de toonbank voor 349 euro, ten opzichte van 199 euro voor de 'gewone' Nest Cam Indoor. Of deze prijs de nieuwe functies waard is, dat moet in de praktijk gaan blijken. Om de gezichtsherkenning te gebruiken, is er nog een extra abonnement nodig van 10 euro per maand.

De verwachte verzending van de Nest Cam IQ staat op dit moment op 4-5 weken. Dat zou betekenen dat de camera begin juli uitgeleverd zal worden in Nederland en België.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk