Het team van Nest wordt onderdeel van het hardwareteam van Google

Het team van Nest wordt onderdeel van het hardwareteam van Google

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Nest

Google nam Nest in 2013 over en gaf toen aan dat Nest als een afzonderlijk bedrijf zou blijven functioneren. Inmiddels valt Nest onder de paraplu die Alphabet heet. Nest is in 2010 opgericht en is vooral bekend van zijn slimme thermostaat die alweer aan zijn derde generatie toe en aan de vierde wordt nog gewerkt. De Nest heeft nog een aantal apparaten die naadloos samenwerken met zijn thermostaat. De rookmelder bestaat al een tijdje en keurt de lucht in je huis. Verder zijn er camera's voor binnen en en buiten, en zit er een slimme deurbel aan te komen.

Nest heeft in 2017 heeft het bedrijf meer apparaten verkocht dan in de twee jaren ervoor. Googles slimme apparatuur wint ook populariteit en heeft van zijn slimme apparaten voor thuis al tientallen miljoenen verkocht. Het bekendste voorbeeld van deze apparaten is de Google Home. Het gaat goed met beide bedrijven en Google schat in dat het nog beter zou kunnen.

De Nest werkt al prima samen met Googles Assistant en met Google Home. De teams achter de slimme producten van Google en die van Nest werkten tot nu toe afzonderlijk van elkaar. Hier gaat nu verandering in komen.

Samenwerking

Google lijft het team van Nest in om nog beter en slimmer in te kunnen spelen op ontwikkelingen op het gebied van slimme apparatuur in en om het huis. Ze hopen door de samenwerking hardware en software nog beter te combineren. Uiteindelijk zou dit een slimmer huis moeten opleveren dat ook nog eens vriendelijker voor het milieu is. Voor de consumenten zou dit nog meer besparingen moeten opleveren.

Het hardwareteam van Google maakt niet alleen slimme apparaten voor in huis, maar is ook verantwoordelijk voor de Pixel-telefoons. Om deze te verstevigen nam Google vorig jaar een deel van de smartphone-divisie van HTC over.

Google is begonnen als een internetzoekmachine met een focus op software. In de afgelopen paar jaar is hardware een steeds belangrijkere focus geworden en in dit licht is het goed te begrijpen dat zij hun team versterken met de expertise van Nest.

De teams werkten in het verleden al nauw samen dus het zal voor de consument waarschijnlijk niet direct opvallen dat de ze zijn samengevoegd.

Bron: Google

Nest

Nest

Officiële app voor Nest, waarmee onder andere de slimme thermostaat en beveiligingscamera's van het zusterbedrijf van Google mee kunnen worden bediend. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk