Nest brengt beveiligingscamera, vernieuwde producten en app uit

Nest brengt beveiligingscamera, vernieuwde producten en app uit

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Nest Cam en Nest Aware

Vorig jaar nam Nest het bedrijf Dropcam over. Dropcam maakte eenvoudig te bedienen en gebruiken beveiligingscamera's die ook gebruikt kunnen worden als bijvoorbeeld babyfoon met camera. Vanaf vandaag wordt de Dropcam Pro volledig opgenomen in de productlijn van Nest onder de naam Nest Cam.

De Nest Cam heeft ook een aantal verbeteringen gekregen ten opzichte van de Dropcam Pro. De nieuwe magnetische standaard van de camera kan worden bevestigd op metaal en kan worden gemonteerd op een muur of op een standaard statief. De camera kan ook worden gedraaid of zelfs op de kop worden gemonteerd.

De videokwaliteit van het apparaatje is ook opgeschroefd. Het is mogelijk om op te nemen in 1080p (full HD) en de videobeelden worden via WiFi verstuurd. De verbinding van de streams via het internet en lokale netwerk wordt sterk versleuteld. Om ook in het donker op te nemen heeft de Nest Cam een achttal infrarood-ledjes aan boord. Door nieuwe algoritmes wordt onderscheid gemaakt tussen het licht van een zaklamp of koplampen van een auto en zonlicht, waardoor er niet ten onrechte wordt overgeschakeld naar de dagmodus. Dit kan goed uitkomen wanneer een eventuele inbreker met een zaklamp op de Nest Cam zou schijnen.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de beveiligingsmogelijkheden van de Nest Cam, heeft Nest een nieuwe betaalde cloudvideodienst geïntroduceerd. Met Nest Aware kunnen gebruikers tot 10 of 30 dagen, afhankelijk van het gekozen abonnement, aan beelden terugkijken. Daarnaast kunnen specifieke zones ingesteld worden die in de gaten gehouden moeten worden en leert Nest Aware automatisch van valse meldingen. Wanneer Nest Aware aanstaat, kunnen gebruikers ook video's tot 3 uur maken, ook time-lapse-opnames.

Nieuwe Nest Protect

De nieuwe uitvoering van de slimme rookmelder van Nest, de Nest Protect, is 11% kleiner geworden en moet nu nog beter opgaan in het plafond. Het apparaat heeft een geavanceerdere sensor gekregen die twee golflengtes aan licht bekijkt. Hierdoor worden snel- en langzaam brandende vuren sneller ontdekt. Ook is er een donkere uitvoering van de nieuwe Nest Protect.

De nieuwe Nest Protect gaat ook maandelijks automatisch testen of de speakers nog werken. Dat wordt gedaan met behulp van de ingebouwde microfoon. Tevens wordt de levensduur van het apparaat van 7 naar 10 jaar verlengd door het gebruik van de vernieuwde sensoren.

De 'oude' Nest Protect krijgt ook nieuwe mogelijkheden die ook te vinden zijn op de nieuwe uitvoering. Zo zal Nest voortaan wanneer je de lichten uitdoet automatisch aangeven met een groene of gele lichtring hoe het gesteld is met de batterijen in het apparaat. Vanaf nu wordt dat voor alle Nest Protects die in het huis te vinden zijn in één keer weergegeven.

Vernieuwde app en nieuwe mogelijkheden Learning Thermostat

De slimme thermostaat van Nest waarschuwt gebruikers voortaan wanneer de temperaturen dusdanig laag worden dat leidingen kunnen gaan bevriezen. Verder werkt de thermostaat nu beter samen met de Nest Protect en laat hij ook waarschuwingen zien wanneer er bijvoorbeeld koolmonoxide of rook gedetecteerd is.

De vernieuwde Nest-app, die vanaf vandaag in de Google Play Store te vinden moet zijn, biedt een aantal nieuwe mogelijkheden. Zo is het nu mogelijk om de Nest Cam te beheren vanuit de app. Ook Dropcams zijn te bedienen vanuit de nieuwe app. Wanneer er een koolmonoxide- of brandalarm afgaat en er een Nest Cam aangesloten is, wordt er direct een camerasymbool weergegeven en kan de Nest Cam-feed bekeken worden. Daarnaast worden er bij een alarm camerabeelden in de cloud opgeslagen, ook als je geen abonnement hebt op Nest Aware.

Beschikbaarheid en prijzen

De nieuwe Nest Protect is vanaf vandaag voor 119 euro te bestellen via de website van Nest en zal volgende maand verstuurd worden. Nest Cam zal 199 euro gaan kosten en is vanaf juli verkrijgbaar. Het abonnement op Nest Aware kost 10 euro als je tien dagen wilt kunnen terugkijken en 30 euro als je 30 dagen wilt kunnen terugkijken.

De vernieuwde Nest-app wordt als nieuwe app in de Google Play Store gezet. Je kunt deze app installeren door op de onderstaande knop te drukken.

Nest

Nest

Officiële app voor Nest, waarmee onder andere de slimme thermostaat en beveiligingscamera's van het zusterbedrijf van Google mee kunnen worden bediend. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk