Nederlanders lanceren slim deurslot dat opent met aanraking [Update]

Nederlanders lanceren slim deurslot dat opent met aanraking [Update]

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

*Update 14/01 om 11:20 uur: We vroegen aan Loqed of we ook een Google Assistent-integratie mogen verwachten voor het slimme slot en we kregen daarbij de volgende reactie:

"De eerste integratie zal via het platform IFTTT lopen en via dat platform kan het ook aan Google Assistant worden gekoppeld. We gaan ook aan de slag met directe integraties, zodat het nog simpeler wordt voor gebruikers. Samen met onze klanten gaan we bepalen welke integraties zij als eerst willen zien", dat zegt Pierre Van den Oord tegen Androidworld.

Loqed-slot

Loqed is een Nederland bedrijf uit Amsterdam dat een slim deurslot heeft ontwikkeld dat werkt met touch-bediening. Je kan zo de deur van je huis ontgrendelen door simpelweg even het scherm aan te raken van het slot, omdat Loqed weet wanneer je in de buurt bent. Bij de meeste andere slimme sloten, zoals het Nuki Smart Lock dat wij konden testen, is het een vereiste om je smartphone te gebruiken om de deur te ontgrendelen. Dat werkt minder gebruiksvriendelijk.

Pierre Van den Oord, een van de Nederlandse ondernemers achter Loqed, zegt ook dat het slot veiliger is dan andere sloten die openen wanneer je in de buurt bent. "Sloten die al openen wanneer een smartphone in de buurt is, zijn vaak niet accuraat. Ze openen bijvoorbeeld al als je de auto nog aan het parkeren bent, of via de tuindeur binnenkomt. Ons slot weet of je binnen of buiten bent en het maakt die fout niet", stelt Van den Oord.

Beelden van het Loqed slot

'Sterker dan een gewoon slot'

Loqed is naar eigen zeggen gericht op mensen die interesse hebben in smarthome-apparaten, al werkt het slot nog niet met de Google Assistent. Androidworld heeft aan Loqed gevraagd of daar in de toekomst nog verandering in komt, en zodra we reactie hebben, werken we dit artikel bij. Al wil Loqed naar eigen zeggen ook mensen zonder smarthome-apparaten warm maken voor het slot. Ouders met kinderen kunnen namelijk een melding ontvangen wanneer hun kroost veilig thuis is.

Van den Oord beweert ook dat Loqed steviger is dan een gewoon deurslot. "Het design van het smart lock zonder sleutelgat maakt het veiliger dan een normaal slot", aldus Van den Oord. "Qua fysieke veiligheid heeft Loqed alle testen doorstaan. De software van Loqed wordt beschermd door end-to-end-encryptie die ook door banken wordt gebruikt", zegt de ondernemer.

Beschikbaarheid

Loqed is een Amsterdamse start-up die 1,7 miljoen euro wist binnen te halen bij investeerders en momenteel is de eerste oplage van duizend deursloten in ontwikkeling. Je kan Loqed voor 299 euro bestellen via de website en vanaf mei zal je het slot mogen ontvangen. Volgens Loqed kan je het slot zonder boren bevestigen en zou het zelf installeren doenbaar moeten zijn voor "iedereen die een IKEA-kastje kan monteren".

Kan jij zo'n kastje monteren? Wat vind je van het Loqed-slot? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Beelden van het Loqed slot

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk