Nanoleaf introduceert nieuwe slimme verlichting op IFA

Nanoleaf introduceert nieuwe slimme verlichting op IFA

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nanoleaf Canvas

Nanoleaf is een producent van modulaire slimme verlichting genaamd Aurora. Deze verlichting bestaat uit driehoekige panelen waarmee je een lichtgevend kunstwerk kunt bouwen op een van de muren in je huis. Nu heeft de producent op de IFA een aanraakgevoelige variant van de Nanoleaf Aurora aangekondigd, de Nanoleaf Canvas.

De Nanoleaf Canvas-lichtpanelen zijn allereerst anders van vorm. Ze zijn niet meer driehoekig maar vierkant met in het midden van het paneel de touch-bediening. Als je met je hand eroverheen vegen kleuren de panelen op. Zo kun je een zonsopgang of golvende watereffecten simuleren door met je hand over de Canvas-panelen heen te gaan. Verschillende lichtscènes kunnen via de Nanoleaf-app worden geselecteerd of aangemaakt.

Nanoleaf Canvas

Nanoleaf ziet graag een gehele muur beplakt met deze panelen zodat er een waar lichtkunstwerk ontstaat maar dit hoeft natuurlijk niet. Zo zie je in onderstaand voorbeeld een figuur bestaande uit een beperkt aantal panelen. Je kunt net als bij de Aurora het zo gek maken als je wilt. Elk ontwerp is mogelijk en je kunt hierbij met zoveel lichtpanelen uitbreiden als je wilt.

Nanoleaf Canvas

Nanoleaf Canvas

In de Nanoleaf Canvas zit ook een Rhythm-muziekmodule ingebouwd. Deze module werd in januari van dit jaar gelanceerd en kan in een bestaand Nanoleaf-lichtpaneel worden geprikt. Als je dan muziek afspeelt, zullen de lichtpanelen oplichten op het ritme van de muziek. De Nanoleaf Canvas heeft dus al zo'n module ingebouwd zodat je deze niet apart hoeft aan te schaffen.

Nanoleaf Canvas

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wat de Nanoleaf Canvas-panelen precies gaan kosten. De uitlevering zou wel vanaf november gaan plaatsvinden.

Nanoleaf Smarter Series

Nanoleaf Smarter Series

Nanoleaf Smarter Series is een app om slimme verlichting van Nanoleaf mee te bedienen. Zo heb je meer mogelijkheden voor wat betreft kleurenschema's. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk