LOQED Touch Smart Lock: een jaar later en veel nieuwe functies verder

LOQED Touch Smart Lock: een jaar later en veel nieuwe functies verder

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het Nederlandse LOQED lanceerde begin 2020 zijn slimme slot dat je huissleutels overbodig maakt. In dit artikel geef ik uitleg over LOQED en de grote update die onlangs werd uitgebracht voor het slimme slot.

LOQED Touch Smart Lock

Voor velen is het vertrouwen in een slim slot om de deur te openen nog net even een brug te ver. Zo dacht ik er in eerste instantie ook over toen Loqed hun eerste versie van de Smart Lock naar mij stuurde. Toch zit het slimme slot nu ruim een jaar op mijn voordeur en gebruik ik de bos met sleutels alleen nog om de schuurdeur te openen, verder nooit meer. Pierre van den Oord en Jeroen van Oorschot, oprichters van LOQED, hebben niet stilgezeten en verschillende nieuwe functies voor het smart lock uitgebracht. Ik neem ze met je door.

Gerelateerde artikelen

1. Twist assist

Het slimme slot van LOQED kan nu de beweging die je aan de draaiknop geeft overnemen. Draai je het slot een stukje open, dan maakt het slot het openen voor je af. De functie zet je aan in de app. Ik heb het geprobeerd en het werkt prima, al zullen de batterijen hierdoor wel sneller leeggaan. Wil je dit voorkomen, dan draai je het slot gewoon met de hand dicht.

2. LOQED Powerkit

De batterijen die in het LOQED-slot zitten, gaan negen tot twaalf maanden mee. Zodra ze bijna leeg zijn, ontvang je een melding. Heb je deze melding genegeerd en zijn ze leeg? Dan gaat je deur niet meer open. Je kan dan het slimme slot een kickstart geven met een 9-volt batterij. Het slot heeft dan net even genoeg stroom om geopend te worden. Deze 9-volt batterij moet je dan wel ergens buitenshuis bewaren zodat je er altijd bij kan.

LOQED Powerkit

LOQED Powerkit

In juli ontving het slimme slot ondersteuning voor de LOQED Powerkit waarmee je nooit meer de batterijen van het slot te vervangen. Dit pakket bestaat uit een voedingsadapter en acht AA NiMH oplaadbare batterijen. Je sluit namelijk de oplader aan zodra het slot aangeeft dat de batterijen bijna leeg zijn. Gelukkig is het laadsnoer drie meter lang, en dat zal voor de meeste mensen lang genoeg zijn om de ruimte naar het dichtstbijzijnde stopcontact te kunnen overbruggen.

LOQED Touch Smart Lock: een jaar later en veel nieuwe functies verder

3. Touch to open-restrictie

Ik ga aan in de review van het LOQED-slot dat de functie 'Touch to open' wat mij betreft de belangrijkste functie van het slot is, en meteen ook degene met de hoogste psychologische drempel. Met deze functie kun je, als je in de buurt van het slot bent (~3 meter), het slot al na enkele seconden openen door op het display te drukken zodra 'Touch to open' erop weergegeven wordt. Hoe de techniek precies werkt, lees je hier.

'Touch to open' werkt alleen als je:

  1. tenminste 10 minuten lang van je huis bent geweest
  2. tenminste 500 meter van je huis bent geweest
  3. 3 meter vóór je deur staat (binnen werkt het niet)

Voldoe je niet aan één van deze drie criteria, dan kun je het slot alleen via de app of met de pincode openen. Touch to open werkt overigens met verschillende technieken om erachter te komen dat jij voor de deur staat en niet de buurman van de overkant. Denk dan aan positiebepaling via gsm-masten en wifi, geofencing en bluetooth.

De update van juli geeft nu ook de mogelijkheid om deze 500 meter-restrictie uit te schakelen. Je kan dan even naar de auto lopen om iets te pakken, weer teruglopen en met een druk op de knop de deur openen. Een pincode intoetsen of de app erbij pakken is dan niet nodig. Deze functie is nog wel experimenteel en is in een aantal situaties nog niet veilig genoeg. De beperkingen worden in de toekomst met een software-update worden opgelost.

4. Tijdschema's voor bezoekers en gezinsleden

Tijdens mijn testperiode vorig jaar stuitte ik tegen een aantal tekortkomingen waaronder het kunnen instellen van toegangstijden voor gezinsleden en bezoekers. Dat is nu mogelijk. Je kan eenmalig een specifieke datum en tijd ingeven voor als je zoon in het weekend een feestje heeft en laat thuiskomt of een terugkerend tijdschema instellen. Dat kan je bijvoorbeeld gebruiken voor de schoonmaakster die elke vrijdag bij je komt poetsen. Zodra iemand met een sleutel naar binnengaat, ontvang je een melding op je telefoon.

Tijdschema's instellen voor gezinsleden en bezoekers

Tijdschema's instellen voor gezinsleden en bezoekers

5. Tijdschema's 

Er is nog een tekortkoming opgelost, en dat zijn de tijdschema's. Je kan nu de deur automatisch openen en sluiten op een bepaalde tijd. Je kan zo voor het slapen gaan de deur automatisch op het nachtslot zetten en er weer vanaf halen voordat je naar je werk moet.

De zogenaamde ‘touwtje uit de brievenbus’-functie laat iedereen binnen zonder dat ze een telefoon of een pincode nodig hebben. Dit kan van pas komen als de kinderen aan het buitenspelen zijn. Je kan deze functie nu ook koppelen aan een tijdschema. Iedereen kan dan in een bepaalde periode de deur met een aanraking openen. Zo hoef je tijdens je verjaardag niet meer naar de voordeur te lopen als er aangebeld wordt. De visite laat zichzelf gewoon binnen.

Tijdschema's in de app

Tijdschema's in de app

6. Guest Link voor gasten

Je kan als beheerder in de LOQED-app digitale sleutels aanmaken voor je kinderen of voor gasten. Die sleutel verstuur je dan via WhatsApp, sms, of e-mail naar de ontvanger. Het nadeel is dan wel dat de ontvanger de LOQED-app moet installeren. Met de zogenaamde Guest Link is dat niet meer nodig. Gasten kunnen dan namelijk via de link een LOQED-pagina in de browser openen en daar zien ze dan de open- en sluitknop van jouw deur.

Net als bij punt 5 kan je ook hier een tijdschema toevoegen aan de sleutel. Dat maakt het uitdelen van sleutels aan je B&B-gasten heel eenvoudig.

LOQED Touch Smart Lock: een jaar later en veel nieuwe functies verder

7. Two-factor-authenticatie

Het LOQED Touch Smart Lock krijgt deze week two-factor-authenticatie voor de app. Hiermee wordt een extra beveiligingslaag toegevoegd aan de app en dat maakt het voor kwaadwillende extra lastig om in je account te komen.

Loqed

Loqed

Met het Loqed Smart Lock ga je gemakkelijker dan ooit je huis binnen. Terwijl je aan komt lopen wordt de deur al van het nachtslot gehaald. Het Loqed Smart Lock weet ..

Aankomende functies

Er zijn nog wel een aantal functies die nog niet ondersteund worden. Zo is directe integratie met de Google Assistent er nog niet. Een omweg via IFTTT en webhooks is voor nu nog het alternatief. Er is wel al directe integratie met Homey via een speciale LOQED app voor Homey. Je vindt op deze pagina alle huidige integraties van LOQED met andere smarthomeproducten. Er staat ook vermeld voor welke smarthomeproducten directe integratie (dus zonder een omweg) volgt.

Ben je benieuwd naar de andere mogelijkheden van het slimme slot van LOQED? Lees dan onze preview. Zodra de Google Assistent-ondersteuning er is, zullen we dat hier op Androidworld melden. Heb jij een slim slot of overweeg je het om er eentje aan te schaffen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

LOQED Touch Smart Lock
LOQED Touch Smart Lock
LOQED Touch Smart Lock

LOQED Touch Smart Lock

Thuiskomen zonder sleutels, dat is de gedachte achter het slimme slot met de naam LOQED Touch Smart Lock. Het enige slot dat je deur opent met een enkele aanraking. Je hoeft de LOQED-app niet te openen om je deur te ontgrendelen. Je kunt je telefoon in je zak houden.

€ 349,-

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk