Local Guides-testers krijgen Google Home Mini opgestuurd om te testen

Local Guides-testers krijgen Google Home Mini opgestuurd om te testen

Google Local Guides

Google Local Guides zijn Maps-gebruikers die veel van de informatie in deze app up-to-date houden. Ze voegen foto's en video's toe bij musea en restaurants en passen incorrecte openingstijden bij café's aan. In ruil hiervoor krijgen ze wel eens 'perks'. Zo geeft Google ze regelmatig extraatjes maar ook de mogelijkheid om nieuwe functies te testen. Ze kregen bijvoorbeeld een herkenbare Local Guide-badge in Google Maps, toegang tot een speciale Google Maps-app. Daarnaast mocht een aantal van hen begin dit jaar meedoen aan de bètatest van de Nederlandse versie van Google Assistant.

In juli werd de Nederlandse Google Assistent aangekondigd. Deze slimme assistent verstaat nu Nederlands, weet veel over de Nederlandse cultuur en heeft een goed gevoel voor context. De functionaliteit en persoonlijkheid zijn helemaal aangepast aan ons land. Google Assistent werkt voor nu alleen op Androidsmartphones, Wear OS-smartwatches en Google Assistent-koptelefoons. De speaker kan nog geen smarthome-toepassingen aansturen en werkt ook nog niet op de Google Home. Deze slimme speaker zou volgens Google Nederland pas later dit jaar in de Nederlandse winkels verkrijgbaar zijn, inclusief de Nederlandse ondersteuning.

Google Home testen

Totdat het zover is zal de Nederlandse ondersteuning voor de Google Home wel eerst getest moeten worden en daarvoor kun je natuurlijk het beste de testers onder de Google Local Guides bevragen. Androidworld heeft nu een aantal anonieme tips van Local Guides gekregen die zich hebben kunnen aanmelden voor een bètatest over een nieuw project/product. Even later hebben ze de Google Home Mini opgestuurd gekregen. Wellicht hebben ze daar ook instructies bij gekregen om één ander te testen en feedback voor Google achter te laten.

De bètatest van de Nederlandse Google Assistent werd in maart gestart en de officiële lancering volgde in juli. Hopelijk kunnen we voor de lancering van de Google Home (Mini) eenzelfde termijn aanhouden. Het is in ieder geval duidelijk dat Google Nederland er druk mee bezig is.

Afbeelding van Google Home Mini

Lees meer over:
Google Home

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties