Lidl lanceert goedkope slimme producten, dit zijn ze allemaal

Lidl lanceert goedkope slimme producten, dit zijn ze allemaal

We zagen dit weekend een hele goedkope slimme deurbel bij de Action in de etalage liggen, maar Lidl is al een stapje verder. Deze winkelketen komt met compleet smarthome-assortiment en biedt de slimme producten eind deze maand aan voor aantrekkelijke prijzen.

Lidl Smart Home

Het assortiment met slimme producten heet Lidl Smart Home en biedt volgens de supermarkt een goedkopere alternatief ten opzicht van vergelijkbare smarthome-producten. Dat meldt de supermarkt op zijn website. Lidl belooft daarnaast ook eenvoudige installatie en bediening.

De communicatie verloopt via domotica-standaard ZigBee 3.0. De slimme Lidl-producten werken ook samen met Google Home en Google Assistent. Je kan ze dus bedienen met spraakopdrachten voor het slimme hulpje van Google. Daarnaast kun je de slimme producten samen met die van Philips Hue, Osram, Innr en IKEA Tradfri gebruiken.

Lidl lanceert goedkope slimme producten, dit zijn ze allemaal

Slimme verlichting

Lidl splitst het smarthome-assortiment op in drie onderdelen: slimme lampen, slimme stekkers en slimme sensoren. Daarnaast wordt er een gateway en een starterset apart verkocht. Hieronder vind je de alle slimme producten die Lidl op zijn website aanprijst.

Lidl lanceert goedkope slimme producten, dit zijn ze allemaal

Slimme stekkers en contactdozen

Slimme Sensoren

Starterset

  • Starterset: gateway + 3 RGB LED-lampen + afstandsbediening - 49 euro

De slimme producten hebben daarnaast de gateway (19,99 euro) als centrale basis. Volgens de omschrijving biedt de gateway veilige communicatie met versleuteling en heeft het apparaat een ontvangstbereik van 70 meter.

Lidl lanceert goedkope slimme producten, dit zijn ze allemaal

Gateway

Bediening

De producten zijn te bedienen via een afstandsbediening, de Lidl Home-app of spraakopdrachten. Je kan in de app tot 25 lampen toe te wijzen (per afstandsbediening). Eenmaal geconfigureerd kun je de slimme verlichting gelijktijdig bedienen met slechts één afstandsbediening. Daarnaast zijn er vier verschillende lichtscenario’s en kun je de verlichting traploos dimmen. De Lidl Home-app is nog niet in de Play Store te vinden.

Privacy

HEMA en Action bieden ook goedkope slimme producten aan. Deze worden door het Chinese Tuya worden gemaakt, maar werken niet met Zigbee. En daarmee heeft Lidl een streepje voor aangezien Zigbee wordt gezien als een veilig smarthome-protocol. Daarnaast zijn de Lidl-producten voorzien zijn van het OBK-keurmerk. De producten die dit keurmerk krijgen, zijn getest door een onafhankelijke testdienstverlener op logische, functionele en technische fouten zodat de informatiebeveiliging gegarandeerd kan worden.

Lidl Smart Home-producten kopen

De slimme producten in het Lidl Smart Home-assortiment zijn helaas nog niet beschikbaar. Pas vanaf 27 november 2020 kun je in de webshop en de fysieke winkels terecht. Veel van de slimme producten zullen zowel online als offline verkocht worden.

Wat vind jij van de slimme producten? Ga jij ze aanschaffen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Lidl Home
De Lidl Home-app maakt van jouw huis een slim huis. Met deze app stuur, automatiseer en controleer je alle slimme apparaten in je huis gelijktijdig aan, van de licht ..

Meer info

Lees meer over:
Smart lampen Lidl Home

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties